logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kolumny Mildton 110 vs Altus 140 – które lepsze do domu i imprez, cena 400 zł?

grzybon6 01 Cze 2007 16:47 3162 7
REKLAMA
  • #1 3943086
    grzybon6
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Po pierwsze witam serdecznie wszystkich forumowiczów

ma taką sprawe

mam do kupienia Kolumny mildton 110 w cenie 400 zł
    stan tych kolumn jest idealny używane były przez jakies 3 miesiące i nigdy na pełnej mocy

Moglibyscie mi cos powiedziec o tych kolumnach
    chciałbym je głownie używac w domu poniewaz zaczynam zabawe z graniem na dekach, ale chcialbym rowniez aby wystarczyły na jakas domową imprezke

czy to jest w miare dobry wybór ??

pozdrawiam

Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:

widze wszyscy pala sie do odpowiedzi :D

i jescze jedno pytanko lepsze te mildtony czy altusy 140 ??
  • REKLAMA
  • #2 3943633
    majkel sony
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    Cześć kolego jesli wszystko masz oryginalne w tych pudłach 110 altona
    to polecam są swietne jak na wiekowe kolumny zdecydowanie lepsze niż zwykłe altusy 140 Cena troszkę duża, ale jak są w 100% sprawne i wszystko oryginalne możesz brać.
  • REKLAMA
  • #3 3943816
    Vitu
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    ja tez polecam mildtony , bass jest duzo lepszy od altusow 140 i nie mecza tak wysokotonowe . Czy ja wiem , 400 za stan idealny to troche duzo ale co tam ; ]
  • REKLAMA
  • #4 3943872
    majkel sony
    Poziom 25  
    Chyba,że poszukasz okazji na jakieś Voyagery 350 ostatnio poszły za 500zł na allegro. Zdecydowanie lepsze niz altony 110 czy altusy 140 A jakim wzmacniaczem dasz jedzenia tym kolumną ?
  • #5 3944925
    grzybon6
    Poziom 2  
    dzieki wielkie za odpowiedz :D

wmacniacz to kwewstia otwarta jezeli macie cos godnego polecenia to chetnie
    wyslucham waszych opnini

a w zwiazku z moim drugim pytaniem, czy te mildtony nadaja sie na jakas domową imprezke zeby dluzej pograc na wiekszej mocy, czy latwo je spalic ????

pozdro
  • REKLAMA
  • #6 3944984
    michał 1985
    Poziom 27  
    Ocena: 59
    To jak by nie było kolumny domowe nie lubią długiego grania na pełnej mocy przez kilka godzin na imprezie ale jak będziesz robił wszystko z umiarem beż przesterów to sie uda i nic sie nie stanie.
  • #7 3945026
    majkel sony
    Poziom 25  
    Nikt nie gada kolego wyżej o pełnej mocy, ale o większej!
    Pewnie, że możesz sobie nakręcic impreze w domu na takich kolumnach. Mój kolega ma takie same kolumny i dobrze słysze 3 piętra wyżej kiedy robi impreze ;), a nie trwa godzinki tylko znacznie dłużej. Jesli kolumny są w 100% sprawne technicznie nic się nie stanie chyba,że wzmacniacz bedzie dla nich za mocny, albo za słaby i dzwięk bedzie przesterowany wtedy możesz coś upalić. Odpowiedni wzmacniacz dla tych kolumn to przynajmiej 60w na kanał.

Pozdrawiam.
  • #8 3945785
    grzybon6
    Poziom 2  
    dziekowka

wielka

przeciez nawet jak mi ta moc nie starczy zawsze istnieje chyba mozliwosc potdtiunigowania kolumn tylko trzeba troche poczytac i rozeznac sie w temacie, narazie jestem laikiem w tej kwesti ale kwestia czasy zeby sie rozeznac

moze sie myle :D

pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru kolumn Mildton 110 w cenie około 400 zł do użytku domowego oraz na imprezy. Użytkownicy oceniają Mildton 110 jako lepsze od Altus 140, zwracając uwagę na lepszy bas i mniej męczące wysokie tony. Kolumny te są uznawane za dobre, jeśli są w pełni oryginalne i sprawne technicznie. Zaleca się stosowanie wzmacniacza o mocy co najmniej 60 W na kanał, aby uniknąć przesterowania i uszkodzenia głośników. Kolumny Mildton 110 nadają się do domowych imprez, jednak długotrwałe granie na pełnej mocy może być ryzykowne, dlatego zaleca się umiarkowane użytkowanie bez przesterów. W dyskusji pojawiła się także sugestia rozważenia innych modeli, np. Voyager 350, które są droższe, ale lepsze jakościowo. Możliwe jest również późniejsze podtuningowanie kolumn, choć wymaga to wiedzy i doświadczenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA