logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego nie wyświetla stron www mimo ze sa pingi ?

Mytrik 01 Cze 2007 18:57 16153 13
REKLAMA
  • #1 3943515
    Mytrik
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Mam problemik z netem. Pingi są , gadu działa, emulek i ares ściąga aż miło, a stronek www nie mogę uruchomić... Przeinstalowanie systemu nic nie pomogło, dns-y mam takie jak zawsze miałem, wirusa nie ma... Brak www jest dla mnie zagadką... pomoże ktoś..?? zdjęcie jest w dużej rozdzielczości...
    Dlaczego nie wyświetla stron www mimo ze sa pingi ?
  • REKLAMA
  • #3 3943604
    Mytrik
    Poziom 13  
    nie jest zablokowany... Sąsiedzi mają wszystko ok, tylko u mnie coś się dzieje takiego.. mają te same ustawienia i dns-y
    ...
  • #4 3943770
    woytekp
    Poziom 26  
    Ocena: 69
    Może przeglądarka próbuje używać nie tej karty sieciowej co trzeba. Spróbuj uruchomić kreator nowego połączenia (Start--> Akcesoria--> Komunikacja--> Kreator nowego połączenia) i może zaskoczy. Swoją drogą to pingi masz wielgaśne i to też może być problem.
  • REKLAMA
  • #5 3944615
    Mytrik
    Poziom 13  
    probowałem już konfigurować i nic to nie dało... a pingi są wielkie dlatego bo cały czas chodzi emule i ares :) jak wyłącze p2p to idą normalnie ... już czwarty dzień walczę i nie wiem co może być nie tak...
  • #6 3944704
    woytekp
    Poziom 26  
    Ocena: 69
    Jak wyglądają ustawienia połączenia internetowego w opcjach Internet Explorera?
    Czy wszystkie przeglądarki nie działają? Proszę spróbować Operę.
    Czy problem wystąpił od razu po zainstalowaniu świeżego systemu (bez zainstalowanych programów dodatkowych)?
    Wpisz w pasku adresu przeglądarki następujący adres http://66.249.93.104/ powinna otworzyć się strona google.pl -> wyeliminujemy tym sposobem problem z DNSami
  • #7 3945412
    Mytrik
    Poziom 13  
    to stało się na sprawnie działającym systemie... pewnego razu nie mogłem wejść na żadną stronkę... probowałem opery i firefoxa z żadnym skutkiem. pingi na google idą natomiast w przeglądarce nic się nie dzieje... w konfiguracji sieci mam raczej wszystko dobrze ustawione...
    przeinstalowywanie systemu nic nie pomogło...
  • REKLAMA
  • #9 3947799
    Mytrik
    Poziom 13  
    może to być to... hm... ale jak odczytać dns-y w ipconfig...? Poza tym sam instalowałem sąsiadom xp i wpisywałem dokładnie to samo co u mnie i u nich działa www do dzisiaj...
  • #10 3947816
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1483
    do sprawdzenia "zaawansowanych" ustawień sieci potrzebne jest polecenie ipconfig /all
  • REKLAMA
  • #11 3949201
    wilku85
    Poziom 12  
    Jezeli w tle dzialaj p2p to zapychaja lacze iloscia polaczen, efektem bedzie wlasnie taki objaw ze WWW nie beda sie chcialy otwierac mimo tego ze ping przechodzi. Przytnij ilosc polaczen na tych programach
  • #12 3949233
    Mytrik
    Poziom 13  
    no może i to jest prawda , ale w tym przypadku po restarcie kompa i wyłączeniu wszelakich p2p sytuacja nie poprawia się... więc nie jest to wina p2p...
  • #13 3950081
    wilku85
    Poziom 12  
    Sprawdz poprawnosc DNsow na routerze i u siebie w komputerze.

Jezeli to lacze od TP to DNSy wygladaja nastepujaco:

Podstawowy. 194.204.152.34
    Alternetywny. 194.204.159.1
  • #14 3952645
    Mytrik
    Poziom 13  
    dzisiaj jak ręką odjął wszystko chodzi poprawnie... nic nie kombinowałem przed tym... wychodzi na to że po prostu na którymś serwerze było coś nie tak.. hmm... Wszystkim dziękuję , temat zamykam..

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył braku możliwości wyświetlania stron WWW pomimo poprawnych pingów i działających innych usług sieciowych (Gadu-Gadu, eMule, Ares). Sprawdzone zostały ustawienia routera i firewalla pod kątem blokady portu 80, konfiguracja kart sieciowych oraz przeglądarek (Internet Explorer, Opera, Firefox). Testowano dostęp do stron po adresie IP, eliminując problem DNS-ów. Podejrzewano przeciążenie łącza przez programy P2P, które mogą ograniczać liczbę połączeń, jednak wyłączenie P2P nie rozwiązało problemu. Zalecano sprawdzenie zaawansowanych ustawień sieciowych za pomocą polecenia ipconfig /all oraz poprawności DNS-ów, szczególnie dla łącza TP (194.204.152.34 i 194.204.159.1). Ostatecznie problem ustąpił samoczynnie, prawdopodobnie z powodu awarii na serwerze zewnętrznym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA