logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sortowanie kanałów w Echostar DSB 616 z Polsat Cyfrowy - jak to zrobić?

majster222 01 Cze 2007 21:16 2636 6
REKLAMA
  • #1 3944009
    majster222
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    spędziłem już 2 wieczory przy tym i z instrukcją w ręku; trafia mnie już... coś; da się to w ogóle zrobić czy jest to niemożliwe przy tym dekoderze;
    mam Polsat cyfrowy pakiet mini;
    mam też Samsunga z Polsatu c. i zrobiłem to w kilka-minut bez żadnej instrukcji;
    proszę o wszelkie porady i wskazówki; jak komuś to się udało, to proszę o poradę krok pokroku-jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3944783
    kamiljan1
    Poziom 24  
    Ocena: 49
    Włączyć tuner jak pokaże się obraz nacisnąć przycisk "zielony" wyświetli się pasek
    cyfrowy polsat
    bierzący satelita
    wszystkie kanały
    lista 1
    lista2 aż do lista 8 najechać na lista 1 nacisną OK pokaże się napis naciśni
    biały żeby dodać ,nacisnąć biały najechać na dodać i OK.wyświetlą się dwie strony po prawej wszystkie kanały po lewej pusto ,wybierając po prawej kanał który nas interesuje naciskamy OK i automatycznie po lewej stronie zapisany zostanie dany kanał,wybieramy dalej i OK kończymy wychodzą EXIT i tuner automatycznie nam zapisze zmiany.Chcą wybrać liste ulubioną naciskamy zielony najechać na liste 1 lub 2 lub 3. i 2razy OK
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3944790
    fidzo
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    witam
    nic dodać nic ująć:)
    tylko nie wiem czy patrzyłeś do instrukcji jak ją w ręku trzymałeś?
    pzdr
  • #4 3946346
    majster222
    Poziom 12  
    oczywiście, że patrzyłem; idę działać; później napiszę jak mi poszło;
    Wielkie Dzięki na razie
  • REKLAMA
  • #5 3949298
    kamiljan1
    Poziom 24  
    Ocena: 49
    Kolego fidzo jak pisałem ten tekst to niestety instrukcji przed sobą nie miałem bo takowej nie posiadam ale coś tam w głowie zostało po montażu cyfrowego Polsatu a założyłem skromnie licząc około 550-600 anten . Cyfrowy Polsat w podzięce powinien dać mi bezpłatny abonament.Kamil

Dodano po 4 [godziny] 52 [minuty]:

Dziekuje majster222 za emaila.Kamil
  • #6 3950780
    fidzo
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    witam
    ja w kwesti formalnej
    "nic dodać nic ująć:) " było jak najbardziej do Ciebie kolego @kamiljan1 i do Twojego wyczerpującego temat posta.
    "tylko nie wiem czy patrzyłeś do instrukcji jak ją w ręku trzymałeś? " było do autora temtu, gdyż pisał:
    "spędziłem już 2 wieczory przy tym i z instrukcją w ręku" a nic mu z tego nie wyszło:(
    dziękuję bardzo.

ps.
    koledze @kamiljan1 gratuluję osiągnięć i wielu sukcesów na dalszej drodze życia z CP.

pzdr
  • REKLAMA
  • #7 3963685
    majster222
    Poziom 12  
    bajecznie proste; udało mi się wcześniej już posortować kanały (jak się okazało) -ale nie umiałem ich wywołać-zielony przycisk 2xbodajże;

także dzięki wszystkim za podpowiedź i pozdrawiam;

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu sortowania kanałów w dekoderze Echostar DSB 616 używanym z pakietem Polsat Cyfrowy Mini. Użytkownik miał trudności z uporządkowaniem listy kanałów mimo posiadania instrukcji. Rozwiązanie polega na włączeniu tunera, a następnie naciśnięciu zielonego przycisku, co wywołuje pasek z listami kanałów (lista 1 do lista 8). Po wybraniu listy 1 i potwierdzeniu OK pojawia się możliwość dodawania kanałów za pomocą białego przycisku, gdzie po prawej stronie wyświetlane są wszystkie kanały, a po lewej pusta lista do zapisu wybranych pozycji. Kanały dodaje się przez zaznaczenie i potwierdzenie OK, a po zakończeniu zmian wyjście następuje przez EXIT, co powoduje zapis ustawień. Ulubione listy można wywołać ponownie zielonym przyciskiem i dwukrotnym OK. Użytkownik potwierdził, że metoda jest prosta i skuteczna po poznaniu właściwej procedury. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o łatwości sortowania kanałów na dekoderze Samsunga z Polsatu Cyfrowego, jednak główny nacisk położono na Echostar DSB 616.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA