logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sinus Live SL 16 + U-Dimension Jr – czy taki zestaw do 1000 zł zagra dynamicznie?

przemek_dom26 02 Cze 2007 22:27 1248 6
REKLAMA
  • #1 3947436
    przemek_dom26
    Poziom 10  
    tyle już tego wszystkiego naczytałem i dalej mętlik - potrzebny system przedni od podstaw czyli wzmacniacz plus odseparowany system szesnastek-czy Sinus Live Sl 16 są godne uwagi - czy U-dimension Jr wysteruje je odpowiednio - drzwi będą wygłuszone no i preferuję szybką muzykę z dynamicznym uderzeniem - wszystkie propozycje mile widziane - kwota do 1000 zł plus-minus
  • REKLAMA
  • #2 3947534
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 165
    Myśle że do u-dimensiona można znaleść lepszy zestawik niż sinuslive:P
  • REKLAMA
  • #3 3947548
    dave_19
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    rozmawialem z dystrybutorem sinusa i podkreslal ze sl 16 potrzebuja naprawde mocnego pieca - conajmniej jak nominal.
  • #4 3947582
    przemek_dom26
    Poziom 10  
    jeszcze nie mam ani jednego ani drugiego ,więc ... dalej nic nie wiem
  • REKLAMA
  • #5 3947871
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3948161
    slavwek.ie
    Poziom 34  
    Ocena: 127
    Witam.
    kwota 1000pln jest na głośniki czy na cały zestaw (wzmacniacz i głośniki)?
    Pod Jr widział bym Dego seria Po, ewentualnie Pb 2XL
    pzdr
  • REKLAMA
  • #7 3949099
    przemek_dom26
    Poziom 10  
    pieniądze są na cały zestaw, ale kwotę można nagiąć , nie liczymy okablowania , używane Pb są na Allegro za 300 zł a w Essa na promocji za 379 - Dego nie znam i na oczy tego nie widziałem

Dodano po 5 [minuty]:

jest też zestaw Phonocar z serii Hi-tech w bardzo dobrej cenie - wzmacniacz najlepiej jak by był 4-kanałowy bo z tyłu mam czterodrożne Sony Xplode które tam zostają (będą ściszone) - Radio to Jvc Kd-Dv 6002 oraz wzmacniacz Alpine Vr12 600w Rms do którego szukam głośnika także (Magnat Rave nie wyrabia)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy doboru systemu audio samochodowego do około 1000 zł, obejmującego wzmacniacz i głośniki 16 cm, z naciskiem na dynamiczne brzmienie szybkiej muzyki. Sinus Live SL 16 są oceniane jako wymagające mocnego wzmacniacza, najlepiej o mocy nominalnej lub wyższej, aby uzyskać odpowiednią dynamikę. Użytkownik rozważa wzmacniacz U-Dimension Jr, jednak pojawiają się sugestie, że można znaleźć lepsze zestawy głośnikowe do tego wzmacniacza. Propozycje alternatyw obejmują głośniki Dego z serii Po, Pb 2XL oraz zestaw Phonocar Hi-tech. Zalecane jest stosowanie wzmacniacza 4-kanałowego, zwłaszcza że tylne głośniki to czterodrożne Sony Xplode, które mają być ściszone. Wzmacniacz Alpine VR12 600W RMS jest również rozważany jako opcja do napędzenia głośników, gdy Magnat Rave nie spełnia oczekiwań. Wygłuszenie drzwi jest przewidziane, co powinno poprawić jakość dźwięku. Kwota 1000 zł jest elastyczna, nie obejmuje okablowania, a używane komponenty są brane pod uwagę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA