logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 z USA – jak odblokować i używać z polską kartą SIM? Koszty przeróbki

siwy250 03 Cze 2007 14:22 1400 7
REKLAMA
  • #1 3948997
    siwy250
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    witam
    mam zamiar kupic motorole v3 amerykanska podobno tam inne karty są.Czy da się jakos telefon rozkrecic i wsadzic polska karte na stałe? Lub przerobic wejscie i jaki koszt takie usługi
  • REKLAMA
  • #2 3949174
    xion6456
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    karty sa takie same zasieg tez bedzie miala bo jest 3 zakresowa byc moze trzeba bedzie simlocka zdjac i polski dograc chyba ze kupisz analogowy telefon to niestety nic z nim nie zrobisz bo nie ma czytnika karty i ogolnie lipa
  • REKLAMA
  • #3 3949304
    siwy250
    Poziom 19  
    no ale nie ma wejsc na karty ta karta jest schowana gdzies w srodku moge rozkrecic i ja wsadzic ??
    kolega mi za 30zł powiedział ze przerobi i jak oryginalnie bedzie wyglądało czy jest to możliwe ??
  • #4 3950006
    xion6456
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    to powodzenia z tym przerobieniem za 30 zl jak nie ma czytnika sim to daj sobie spokoj z takim telefonem nie wiem moge byc w bledzie ale nie slyszalem jeszcze o ukrytych kartach w srodku tel.
  • REKLAMA
  • #5 3950056
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    W kazdej Motoroli zreszta jak innym tel karta sim chowana jest pod bateria i w tym przypadku jest podobnie, wklada sie obok baterii takze nic nie musisz rozrkecac.

Ale ja niewiem jak to jest z tymi fonami co nie maja czytnika sim wiec nie wypowiadam sie.
  • #6 3950581
    dyzio88
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    a może wież w jakie sieci jest albo był ten telefon
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 3950994
    WhiteFoot
    Poziom 27  
    Ocena: 13
    fingusio napisał:
    W kazdej Motoroli zreszta jak innym tel karta sim chowana jest pod bateria i w tym przypadku jest podobnie, wklada sie obok baterii takze nic nie musisz rozrkecac.

problem w tym,że w fonach z usa bez czytnika sim numer
    jest przypisany do konkretnego fona, wyprowadzenie przewodów
    pod czytnik nie powinno być problemem tylko jak to dalej ugryźć?
    ;)

Pozdr
  • #8 3952748
    siwy250
    Poziom 19  
    nie wiem kolega pisał że zrobi za 30 zł musze jeszcze pogadac z nim

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Motorola V3 z USA może wymagać zdjęcia simlocka, aby działać z polską kartą SIM, ponieważ telefony amerykańskie często mają przypisany numer do konkretnego urządzenia i mogą nie posiadać standardowego czytnika kart SIM. W modelach z czytnikiem karta SIM jest umieszczona pod baterią, więc nie ma potrzeby rozkręcania telefonu, aby ją wymienić. Jednak w przypadku wersji bez czytnika SIM, numer jest przypisany do telefonu, co utrudnia użycie polskiej karty. Przeróbka polegająca na wyprowadzeniu przewodów pod czytnik SIM jest technicznie możliwa, ale nie jest to standardowa usługa i może być kosztowna lub trudna do wykonania. Informacje o kosztach przeróbki są niepewne, a deklarowana cena 30 zł za modyfikację budzi wątpliwości. Warto też sprawdzić, w jakich sieciach działał telefon, aby ocenić kompatybilność.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA