logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znajduje się rezystor dmuchawy w Toyota Carina E 2.0 Diesel 1996?

SiwusGSM 05 Cze 2007 10:59 3665 3
REKLAMA
  • #1 3955251
    SiwusGSM
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Witam.
    Przewertowałem torchę literatury ( w tym INFOTech, Sam naprawiam,Autodata) Nie mogę znaleźć rezystora regulacji predkości dmuchawy.
    Carina E 96, diesel 2.0 z klimatyzacją. Sprawdziłem przełacznik.Jest OK.
    Silnik dmuchawy chodzi tylko na najwyższym biegu.
    Wiem że instalacja elektryczna w japońcach jest lekko porąbana.
    Może mi ktoś wskazać jego lokalizację o ile w ogóle jest coś takiego w tym aucie jak rezystory?
    Nie zaglądałem jeszcze tylko za zegarami.Przekopałem całe podszybie i prawą stronę przy silniku dmuchawy.
  • REKLAMA
  • #2 3955267
    karwo
    Poziom 31  
    Ocena: 367
    mogę się mylić ale tam może być silnik z kilkoma wyprowadzeniemi i poprzez to jest realizowana regujacja prędkości obrotowej. sprawdż
  • REKLAMA
  • #3 3955362
    SiwusGSM
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    ten wątek też sprawdzałem. Niestety do silnika idą tylko dwa przewody.Brązowy i czerwony. Z analizy instalacji doszedłem do wniosku że zasilanie tego silnika jest realizowane przez przekaźnik.
  • #4 4467954
    harnasx
    Poziom 22  
    Ocena: 264
    O ile jeszcze go nie znalazłes to jest on w obudowie nagrzewnicy, wyciągniesz go od strony kierowcy nad pedałem gazu,hamulca (z 10cm wyzej) masz dwa wkrety i złącze el. (dojscie jest trochę fatalne ale jak się poskładasz to dasz radę :)
REKLAMA