logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DSL 504T. Urządzenie zawiesza się i zrywa połączenie z Internetem.

volsky 10 Cze 2007 18:51 1752 2
REKLAMA
  • #1 3971672
    volsky
    Poziom 13  
    Ocena: 32
    Witam!
    Przeczytalem wszystko na tym forum co dotyczylo tego modelu ale widocznie nikt nie mial takiego problemu. Gdzy chce wejsc w zakladke ADVANCED>ACCES CONTROL lub ADVANCED SECURITY lub PORT FORWARDING urzadzenie zawiesza sie i zrywa polaczenie z netem, pomaga tylko reset i ponowne nawiazanie urzadzenia. Wersja V1.00B02T02.EU.20040610 jak sciagam programik ze strony producenta to nie laczy sie z urzadzeniem. Jak zrobie reset ustawien i konfiguruje wszystko od nowa to nie dziala nic (pomimo ze skonfigurowane jak poprzednio) i trzeba przywracac ustawienia z pliku. Prosze o pomoc ew. wskazowki (czy nowszy soft jest tylko w postaci programu ktory laczy sie z urzadzeniem? poprzednio byly plik binarne)
  • REKLAMA
  • #2 6915389
    psg
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    cześć
    ja mam akurat g624T i zawsze jak chcę właśnie zmieniać cokolwiek z tymi port forwarding rules to muszę wyjąć wtyczkę z kablem od lini telefonicznej żeby się router nie zawieszał.
    jak wyjety jest kabel od lini wtedy router wszystko ładnie dodaje z okienka current rules do okienka active rules i nie zawiesza się. potem juz tylko reboot z save i nowe rules sa juz aktywne dla danego IP.

(do moderatora: wiem że post jest stary ale jak wpisałem w google że dlink sie zawiesza na port forwarding to wlasnie ten wątek wyskakuje wysoko więc ludzie szukając pomocy trafią na nasze forum - jak zawsze najlepsza pomoc - i dowiedzą się w czym jest problem, a jest to problem bardzo uciążliwy no bo jak pracować skoro router nie puszcza na IP konkretnych portów potrzebnych np emule itd. prosze nie nazywać mnie "archeologiem :) )
  • #3 6916153
    piter3
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    To i ja do tej archeologii się dołącze :D
    Miałem router z tej serii, zachowywał się dokładnie tak jak piszesz. Później całkowicie odmówił mi dostępu chociaż fizycznie działał.
    Nigdy więcej d-linków.
REKLAMA