logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

D-Link DSL504T - nie uruchamia nawet strony konfiguracyjnej

Pol-UK 31 Mar 2008 21:58 1642 10
REKLAMA
  • #1 4978540
    Pol-UK
    Poziom 29  
    Ocena: 125
    Koledzy mam router+modem ADSL firmy d-Link DSL504T który najprawdopodobniej zakończył swój żywot. Objawia się to tak modem działa elektrycznie sygnalizuje połączenie z siecią ADSL i połączenia z poszczególnymi kompami ale po wpisaniu adresu 192.168.1.1 w przeglądarce nie mogę się z nim połączyć, również mój DBOX2 nie ma z nim łączności. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać ??
  • REKLAMA
  • #2 4978663
    mdm150
    Poziom 27  
    Ocena: 133
    Mam pytanie czy jest jakakolwiek reakcja na podłączanie i odłączanie kabla lan od routera? U mnie też były takie akcje jak kolega pisze.Pomagał reset urządzenia najszybciej poprzez odłączenie i ponowne załączenie zasilania. jak to nie pomoże to znaczy że ruterek niestety jest ubity. Powiem tyle ze ten model jest stosunkowo nieudany bo często zrywał mi połączenia sieciowe właśnie w ten sposób. Po drugiej poważnej awarii zmieniłem na edimaxa AR-7084A i problem ustał.
  • REKLAMA
  • #3 4985712
    Pol-UK
    Poziom 29  
    Jak do tej pory router sprawował się znakomicie. Nie rwał połączeń chodziły na nim 3 kompy i tuner DBOX2 i nigdy nie było problemów. Nagle umarł niby komunikacja jest ale nie mogę się do niego zalogować. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem ??
  • #4 4986170
    mdm150
    Poziom 27  
    Zrobiłeś tak jak pisałem?Zresetowałeś przez odłączenie i ponowne włączenie zasilania rutera? Jeśli to nic nie dało tzn. masz ubity sprzęt. Jak masz go jeszcze na gwarancji to wymień go.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4986250
    arkolesz
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    Zobacz na TEJ stronie - firmware i sposob jak uruchomic uszkodzony programowo ten model routera. Jesli to jakies uszkodzenie sprzetowie to wiele nie zdzialasz.
  • #6 4988950
    guig2004
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Najpierw zresetuj zworką znajdującą się z tyłu swojego DLINK-a a jak to nie pomoże to zrób tak jak arkolesz napisał w poście powyżej.
  • #7 4989021
    arkolesz
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    guig2004 napisał:
    Najpierw zresetuj zworką znajdującą się z tyłu swojego DLINK

Jestes pewien, ze w tym modelu jest zworka?
  • #8 4990295
    mdm150
    Poziom 27  
    W tym modelu niema żadnej zworki. Jest za to microswitch głęboko schowany wewnątrz obudowy(w obudowie dziurka z napisem reset)-wiec podejdzie tam jakakolwiek igła czy szpilka. Oczywiście bez rozbierania routera
  • REKLAMA
  • #9 4991463
    Pol-UK
    Poziom 29  
    Dziękuje kolegom za czynny udział w rozwiązywaniu problemu. Otóż router już kilka razy zresetowałem odłączałem od prądu itp. Teraz leży nawet rozebrany. Postąpię jak poradził kolega arkolesz i spróbuję go postawić programowo. o efektach poinformuję. Dziękuje i POZDRAWIAM
  • #10 4991578
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1239
    Wyłączyć, nacisnąć RESET, trzymając reset włączyć, potrzymać z 10 sekund, puścić reset i jak nie wstanie to NS czyli najbliższy śmietnik. Ja swojego już wielokrotnie w ten sposób resetowałem. Kartka z userem i passwordem logowanie do neo przykleiłem plastrem do obudowy by nie szukać...
  • #11 4991644
    Pol-UK
    Poziom 29  
    Dziękuje koledze ARKOLESZ który podesłał link i postępując zgodnie z instrukcją postawiłem go na nogi. Za wszelką pomoc i sugestie wszystki z osobna DZIĘKUJE. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Router-modem ADSL D-Link DSL504T sygnalizuje połączenie z siecią i komputerami, jednak nie udaje się uzyskać dostępu do strony konfiguracyjnej pod adresem 192.168.1.1, ani połączyć z tunerem DBOX2. Zalecane jest wykonanie resetu urządzenia poprzez odłączenie i ponowne podłączenie zasilania lub użycie przycisku reset (microswitch ukryty w obudowie, dostępny przez otwór oznaczony "reset"). W przypadku braku efektu resetu sprzęt może być uszkodzony i wymagać wymiany. Istnieje również możliwość przywrócenia działania routera programowo poprzez aktualizację firmware, co zostało potwierdzone jako skuteczne rozwiązanie. Model DSL504T jest znany z niestabilności i częstych problemów z połączeniami, co skłoniło niektórych użytkowników do zmiany na inne modele, np. Edimax AR-7084A.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA