loga z operacji nie skopiowałem
Odblokowanie działa tylko z kablem/boxwm RS232 jak Cruiser 4 w 1 lub dla USB Smart 4 w 1.
Przed odblokowaniem należy sprawdzic czy bateria jest naładowana conajmniej w 50%.
Procedura odblokowania DB2020 CID49, 51:
1. Uruchom KKClient ver 1,54 , stworzy on nowy katalog "SFL_Files"
2. Pobierz pliki SFL z:
http://gsminfo.home.pl/_ftp/guar/Data/SFL_Files.zip i wypakuj je do katalogu "SFL_Files"
3. Pliki muszą byś w katalogu "SFL_Files" jak np: X:\path_to_KKClient\SFL_Files\*.sfl gdzie X: oznacza twój dysk
4. Teraz KKClient jest gotowy do pracy. Przed odblokowaniem każdego telefonu Mocno polecamy sprawdzenie czy odblokowanie danego firmware jest obsługiwane. Poprostu użyj kabla USB i naciśnij Read Info, KKclient pokaże informacje czy firmware jest obsługiwany czy nie ( narazie działa to tylko z kablem USB )
5. Kiedy oprogramowanie poinformuje cię że firmware jest obsługiwany, zmień kabel na RS232 w menu, naciśnij SETTINGS potem przycisk DETECT, poczekaj kilka sekund następnie wybierz port com oraz rodzaj kabla/boxa oraz ustaw prędkośc, polecamy 921600, wybierz opcję "use rs232 communication" i naciśnij ACCEPT.
6. Jeżeli robisz to poraz pierwszy, sprawdz czy telefon komunikuje się poprawnie przez RS232, naciśnij "READ INFO" i podłącz telefon. Jerzeli kabel nie posiada AutoIgnition naciśnij krótko przycisk włączania w telefonie.
7. Jerzeli wszystko przebiegło bez problemu, wybierz tylko opcję "Simlock CID49, 51" i naciśnij przycisk FLASH PHONE.
8. Poczekaj aż program skończy , może to potrwac około 46-50 sekund.
Co zrobic jak sie pojawią błędy?:
Ten sposób odblokowania wymaga uzycia pewnych sztuczek co będzie wyglądac jak ubijanie telefonu, nie martw się jeżeli pojawi sie jakikolwiek błąd odłącz telefon wyjmij i włóż spowrotem baterię i sprawdz czy telefon sie włącza. Jerzeli telefon się nie włacza zrób Flashowanie tylko głównego pliku ( z tą samą wersją firmware która była wcześniej )i wszystko będzie ok.
Kiedy telefon jest nie obsługiwany a ja mimowszystko spróbowałem go odblokowac?
W tej sytuacji telefon będzie jak "MARTWY" poniewarz brak pliku recovery. Więc telefon trzeba przeflashowac tylko głównym plikiem i wszystko bedzie ok, jakkolwiek kredyt zostanie zurzyty - dlatego prosimy o sprawdz czy napewno twoja wersja jest obsługiwana.
Spolszczenie Gsm-Sklep.pl