logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool AWM 243-500 - brak wirowania, czy to wina programatora?

jnieora 12 Cze 2007 09:42 3354 6
REKLAMA
  • #1 3976387
    jnieora
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam. Mam taki problem.
    Posiadam pralkę AWM 243 Whirlpool. Robi mi ostatno psikusy. Raz nie nabiera wody, raz nie wiruje, to potem chodzi dobrze. Ostatnio nęka mnie jednak brak wirowania. Czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny i czy to jest może wina programatora?
    Z góry dziękuję!!!
  • REKLAMA
  • #2 3976646
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Należy przeczyścić komorę hydrostatu dochodzi do niej wężyk od hydrostatu na dole pralki .Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3976659
    jnieora
    Poziom 10  
    dzięki za szybką odpowiedz. Ale co się kryje pod słowem przeczyścić?
  • REKLAMA
  • #4 3976715
    jarekpłock
    Poziom 14  
    Ocena: 41
    Należy wyjąć taki przezroczysty pojemnik na zbiornika pralki z którego wychodzi wężyk do hydrostatu i to umyć z brudu.
  • #5 3976783
    jnieora
    Poziom 10  
    stokrotne dzięki teraz już coś wiem.
    Jeszcze jedno pytanko. Mam schemat tej pralki i chciałbym się dowiedzieć co oznaczają skróty na tym schemacie np:TH, SDS,DSS i inne
  • #6 7198115
    zecikk
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    a jak sie w tej pralce demontuje płyte czołowa??potrzebuje wymienic wezyk laczacy zbiornik proszku z bebnem i nie wiem jak to ugryzc
  • REKLAMA
  • #7 7848271
    alfa-technika
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    dołączam się do pytania, moja pralinka także zaczęła lekko przeciekać i trzeba wymienić ten wąż, jak się tą zdejmuje front pralki ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z pralką Whirlpool AWM 243-500 dotyczy nieregularnego działania, w szczególności braku wirowania oraz problemów z nabieraniem wody. Wskazano, że przyczyną może być zabrudzona komora hydrostatu, do której dochodzi wężyk na dole pralki. Zaleca się wyjęcie przezroczystego pojemnika zbiornika pralki, z którego wychodzi wężyk do hydrostatu, i jego dokładne umycie z nagromadzonego brudu. Dodatkowo pojawiły się pytania dotyczące demontażu płyty czołowej pralki w celu wymiany wężyka łączącego zbiornik proszku z bębnem, jednak nie udzielono jednoznacznej instrukcji w tym zakresie. Autor dyskusji posiada schemat pralki i pyta o znaczenie skrótów na schemacie, takich jak TH, SDS, DSS.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA