Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z instalacja gazowa o mercedes 190e

verash 14 Jun 2007 22:23 1737 2
    verash
    Level 2  
    Witam wszystkich!!
    Okolo miesiaca temu wstawilem intalacje gazowa do mercedesa 190e w automacie po wstawieniu bylo wszystko ok tylko palil w miescie okolo 10 litrow gazu(masakra!!),pojechalem na regulacje gosciu podlaczyl pod jakies urzadzonko ustawil i mowi ze wszystko juz bedzie dobrze.Okazalo sie ze auto pali teraz 17 litrow gazu w miescie i w dodatku wariuja obroty gasnie czasami jak dojezdzam do skrzyzowan .Dzisiaj bylem znowu na regulacji pojezdzilem troszke po miescie i znowu zdarza sie ze gasnie podczas przegazuwki z benzyny na gaz a spalanie wcale nie wyglada dobrze bo wyjdzie znowu ok. 18 litrow w miescie .Wszystkie przewody i swiece mam nowe .Najbardzie mnie zdziwilo ze spalil tylko(?) 11 litrow gazu w trasie .Jezeli ktos by wiedzial w czym tkwi problem to prosilbym o porade.Za pare dni zamiezam jechac do innego warsztatu moze tam cos zrobia.NIe znam sie za bardzo na czesciach ale moge podac co mi tam wstawili:
    reduktor-tomasetto
    wielozawor-tomasetto
    obudowa wielozaworu-tomasetto
    przelacznik-stag
    uklad elektroniczny-stag 2l
    auto przed wstawieniem lpg palilo 12 litrow benzyny w miescie
    serdecznie prosze o porade
    Doktorr
    Level 35  
    Silniki mercedesa w tych samochodach nie są przystosowane do zasilania gazem. Żaden z producentów nie robi dedykowanych instalacji do tego systemu. Jeżeli ktoś montuje do tego silnika gaz to tylko na własną odpowiedzialność . Strzał do kolektora ssącego w najlepszym razie kończy się spadnięciem przewodu układu wolnych obrotów, ale często skrzywieniu ulega przesłona spiętrzająca.Spalanie 10 l w mieście było wyjątkowo przyzwoite.
    verash
    Level 2  
    wstawilem juz stalo sie...
    on powinien chociaz jakies czas pojezdzic na tym gazie
    Przed wstawieniem pytalem sie taksowkarzy ktorzy maja tkie same modele i jezdza po pare lat i pali im 14 w miescie

Dodano po 46 [minuty]:

przepraszam pomylilem sien na poczatku palil 19 a nie dziesiec;)