Witam
Otóż mam wyżej wymieniona wieże i mam z nia MAŁY problem który polega na tym że jak włącze wieże i chce np. posłuchać płyty to jak szuflada z talerzami "wyjeżdza" talerz cały czas się kręci i nie zatrzymuje. Gdy wkładam płyte w "biegu" zamykam szyflade, talerz cały czas się kręci w środku i nie zatrzymuje w dodatku gdy zdjąłem obudowe zauważyłem że mechanizm próbuje jakby odczytac płyte ale nie trafia na nią (nie umiem tego inaczej opisać) Poprostu zamiast w płyte laser trafia w talerz i wygląda tak jakby chciał z talerza czytać a nie płyty
. Tak samo jest gdy chce włączyć radio czy taśme z tym że szuflada sama wyjeżdza mimo tego że nie chce i się kręci a gdy ją zamkne po chwili znów wyjeżdza i sie kręci nawet po wyłączeniu wieży na STANDBY. Ludzie pomóżcie cos z tym zrobić bo nie uśmiecha mi się oddawać jej znów do serwisu (chyba że to ostateczność) w którym naprawią jedno a popsuja drugie w dodatku skasują tyle że głowa mała. Wydaje mi się że to może być wina czujników które są tam zamontowane i wyglądają jak małe diody ale głowy nie dam.
Pozdrawiam Paweł
Otóż mam wyżej wymieniona wieże i mam z nia MAŁY problem który polega na tym że jak włącze wieże i chce np. posłuchać płyty to jak szuflada z talerzami "wyjeżdza" talerz cały czas się kręci i nie zatrzymuje. Gdy wkładam płyte w "biegu" zamykam szyflade, talerz cały czas się kręci w środku i nie zatrzymuje w dodatku gdy zdjąłem obudowe zauważyłem że mechanizm próbuje jakby odczytac płyte ale nie trafia na nią (nie umiem tego inaczej opisać) Poprostu zamiast w płyte laser trafia w talerz i wygląda tak jakby chciał z talerza czytać a nie płyty
Pozdrawiam Paweł