logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nawiązywanie połączenia. Nie łączy się z siecią p2p.

krzysm 16 Cze 2007 12:07 1257 4
REKLAMA
  • #1 3989536
    krzysm
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Witam. Ostatnio mam problem z łączeniem się z siecią p2p. Przeglądarki łączą się bez problemu, natomiast programy do wymiany danych albo w ogóle się nie łączą albo próbują ściągać z prędkością ok. 4-5k/s. Admin twierdzi że porty są odblokowane i nic nie zmieniał. podejrzewam że to sprawa z oprogramowaniem, mam XP. Proszę o pomoc. :please:
  • REKLAMA
  • #2 3990129
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    A nie masz jakiegoś firewalla zainstalowanego,a może administrator ci kłamie ,że porty są odblokowane.
    A jakich programów p2p używasz,jak np;Emule to możesz sprawdzić w ustawieniach > parametry łącza>test portów i zobaczysz czy masz odblokowane.
  • REKLAMA
  • #3 3990480
    krzysm
    Poziom 13  
    Nie mam żadnego firewalla. Używam emula i bitcometa. Jeżeli porty UDP są przychodzącymi to coś jest nie tak bo wychodzi na to że są zablokowane :cry: Admin twierdzi że "puścił" p2p po szerszym paśmie żeby szybciej chodził
  • REKLAMA
  • #4 3991049
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    krzysm napisał:
    : Admin twierdzi że "puścił" p2p po szerszym paśmie żeby szybciej chodził

To zapytaj w jakim zakresie porty są otwarte i przestaw w emule.
  • #5 3992671
    krzysm
    Poziom 13  
    Admin twierdzi że porty p2p są odblokowane b u innych by programy też nie działały. Sprawdziłem i jest to prawda. Zauważyłem też że po usunięciu połączenia sieciowego i ponownym zainstalowaniu pojawia się ono jako kolejne (np.2, 3, ... itp.) a żadnego z nich nigdzie nie ma. Przy połączeniu mam kłódkę (nie pamiętam czy dotyczy ona ochrony przez firewall czy jakiejś blokady). powoli zaczynam się gubić w tym :?
REKLAMA