logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radyjko ręczne na 86MHz. Najlepiej jakby to była Motorolla.

marion 16 Cze 2007 12:08 1291 6
REKLAMA
  • #1 3989540
    marion
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Szykałem i nic nie mogłem znaleźc. Poszukuję radyjka ręcznego które będzie pracowało na w/w częstotliwości. Prosze o sugestie i opinie. Najlepiej jak by to była jakaś Motorolka.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3989545
    medicb
    Poziom 28  
    Ocena: 64
    Motorola GM350 66 - 88 MHz to oczywiście stacjonarka, ręczne radio nie przychodzi mi teraz na myśl. Szukaj w "pozostałych" na allegro. Czasami można utrafić jakieś starsze radyjko na kwarce oczywiście jeżeli potrzebujesz jeden/kilka stałych kanałów.
  • REKLAMA
  • #4 3989693
    marion
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    No właśnie -mnie interesuje tylko i wyłącznie radyjko ręczne i nie skaner, najlepiej jak by było marki Motorola i jak by było dostępne na rynku bo potrzebuje tego około 10 szt. I oczywiscie interesuje mnie tylko jeden kanal, reszta bedzie wolna
  • REKLAMA
  • #5 3993480
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 746
    Posty nie na temat w koszu - kolegę interesuje radiotelefon a nie skaner!
  • REKLAMA
  • #6 4148882
    defenders
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam - Może rexon, wiem, że jest taki model który schodzi poniżej 100Mhz, ja szukałem na 79Mhz z ctcss do radio taxi i jedyne co udało mi sie znaleść to właśnie rexon, ale z 10 szt będzie ciężko, bo to bardzo mało popularne radio... Jedynie kto tym dysponował to firma merx z Nowego Sącza... Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwane jest ręczne radio pracujące na częstotliwości około 86 MHz, najlepiej marki Motorola, z możliwością obsługi jednego stałego kanału. W dyskusji wskazano, że Motorola GM350 działa w paśmie 66-88 MHz, jednak jest to radiostacja stacjonarna, a ręczne modele na tę częstotliwość są trudne do znalezienia. Sugerowano poszukiwania starszych modeli na kwarc, jeśli potrzebne są tylko stałe kanały. Ręczne skanery, takie jak Albrecht AE 69, nie spełniają wymagań, gdyż autor potrzebuje radiotelefonu, a nie skanera. Wspomniano także o modelu Rexon, który może działać poniżej 100 MHz, jednak dostępność około 10 sztuk jest problematyczna ze względu na niską popularność. Firma Merx z Nowego Sącza była wskazywana jako potencjalne źródło. Zaproponowano również model H112L dostępny w ofercie Maycom, pod warunkiem posiadania odpowiednich zezwoleń radiokomunikacyjnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA