logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd połączenia z internetem na Neostradzie z modemem Sagem Fast 800

Filip_f_a 17 Cze 2007 14:29 1660 6
REKLAMA
  • #1 3993042
    Filip_f_a
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Witam

Pomocy - co się połączę z internetem, po chwili wyskakuje mi ten błąd:
    Błąd połączenia z internetem na Neostradzie z modemem Sagem Fast 800

Nam Neostradę - modem Sagem Fast 800

Proszę o pomoc!
    Do póki nie odłączę modemu to Laptopik chodzi bez zarzutu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3993137
    pepe94
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    masz program typu spyware który nie udostępnie ci dostępu do neta pobierz program ad-aware 2007 będzie ok
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3993505
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10439
    :arrow: pepe94
    Chyba raczej chciales napisac, nie ma aktualizacji.

:arrow: Filip_f_a
    Zamknij porty przy pomocy wwdc.exe, jak masz legalny system to zainstaluj aktualizacje. Do tego wklej w zalaczniku log z hijackthis.
  • Pomocny post
    #4 3993763
    skaktus
    Poziom 37  
    Ocena: 315
    Możesz też skorzystać z darmowej Pandy zamieszczanej w niezbędnikach - po zainstalowaniu chroni przed tego typu komunikatami itp.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3994768
    AdrianZ
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Przywróć system przed błędem, następnie zaraz po włączeniu łącz sie z neo i pod żadnym pozorem nie rozłączaj sie, po prostu jak będzie trzeba wyłącz komputer. To najlepszy i najprostszy sposób i nie mam żadnych problemów, a jak sie pojawi (ci sie zdarza raz na pół roku to odstani punkt kontrolny w przywracaniu).
    Ja sobie tak poradziłem z tym błędem metodą prób i błędów nie mając styczności z elektroda.
  • REKLAMA
  • #6 3994795
    Filip_f_a
    Poziom 20  
    Komputer ma świeżo zainstalowany system (oryginalny)
    Jutro zrobię tak jak radzi: Kolobos
  • #7 3995506
    Filip_f_a
    Poziom 20  
    Gryzie mi się modem z Laptopem.
    U kolegi po Lanie chodzi ok.

Dziękuje za pomoc
    Niedługo kupię sobie Router i będzie ok.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada modem Sagem Fast 800 podłączony do Neostrady i doświadcza błędu połączenia z internetem, który pojawia się po chwili od nawiązania łącza. Problem może być spowodowany obecnością oprogramowania typu spyware lub konfliktami portów. Zalecane jest użycie programów antyspyware, takich jak Ad-Aware 2007 lub Panda, oraz zamknięcie portów za pomocą narzędzia wwdc.exe. Ważne jest również posiadanie legalnego systemu operacyjnego z aktualizacjami. Inna metoda to przywrócenie systemu do stanu sprzed pojawienia się błędu i unikanie rozłączania połączenia. Użytkownik zauważył, że modem działa poprawnie na innym komputerze w sieci LAN, co sugeruje konflikt sprzętowy z laptopem. Rozwiązaniem planowanym przez użytkownika jest zakup routera, który ma wyeliminować problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA