logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SEtool Box nie wykrywa telefonu przy Identify – telefon uruchamia się normalnie

Agielos 17 Cze 2007 19:04 2079 14
REKLAMA
  • #1 3993897
    Agielos
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Witam . Mam pewien problem z tym Box-sem , mianowicie do wczoraj działam mi bardzo dobrze , ale dzisiaj gdy tylko klikam na Indentify ,mam odpowiedz ,, press power on shortly ,, no i to robie jak w komunikacie i włącza mi sie tylko telefon i tyle, zachowuje sie tak jakby nie był podpięty do Box-sa . Kombinuje dzisiaj cały dzien i bez efektu co może być grane ?? . Na HWK jest OK .
  • REKLAMA
  • #2 3993941
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    A czemu nie uzywasz interfejsu UFSx'a ?
  • REKLAMA
  • #3 3993943
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    spróbuj na innej wersji <ewentualnie przeinstaluj >,oraz sprawdż kabel ...
  • #4 3994035
    Agielos
    Poziom 23  
    UFS nie robi CID49 , wersje programu zmieniłem , kabel sprawdzony i nic dlatego nie wiem co jest grane.
  • #5 3994080
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Nie kaze ci UFSem robic !! Tylko w SEToolu wybrac interfejs komunikacji UFS !!! i podlaczac pod UFSa pod kabel z tym bolcem ;)
  • #6 3994243
    Agielos
    Poziom 23  
    Już to próbowałem , wchodze na settings zaznaczam UFS cable used with dummy battery , ale po przejsciu spowrotem na Sony Ericsson odznacza mi tą funkcje , dlaczego ?

Dodano po 9 [minuty]:

Zainstalowałem jeszcze raz program i już nie mama problemów z odznaczeniem tej funkcji , ale niestety nic to nie pomogło , czy mógł ulec uszkodzeniu sam Boxs , jest nowy mam go dopiero dwa miesiące i nigdy nie miałem z nim problemów aż do dzisiejszego dnia.
  • #7 3994289
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Jejku !! Nie!! Na dole w lewym wrogu ustawiasz UFS jako interfejs komunikacji.
  • REKLAMA
  • #8 3994500
    budmiller
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Mnie też nieraz tak się zdarza ale zazwyczaj problem tkwi po stronie telefonu tzn.brudne/zaśniedziałe styki ewentualnie przeczyść styki wtyczki RJ45.
  • #9 3994647
    Agielos
    Poziom 23  
    W programie SEtool2 V0.91380086 nie ma na dole w prawym rogu czegoś takiego.
  • REKLAMA
  • #10 3994672
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Prosze, bo widze ze cos ciezko kontaktujesz na wersji xxx.

SEtool Box nie wykrywa telefonu przy Identify – telefon uruchamia się normalnie
  • #11 3994734
    tele_sim
    Poziom 33  
    Ocena: 217
    gdy zoabczysz napis: press power on shortly wyciagaj baterie i wkładaj ewentualnie sam kabel :)
  • #12 3994757
    Agielos
    Poziom 23  
    Może i cięzko ale po dwunastu godzinach siedzenia i kombinowania nie ma co sie dziwić , prosze mi jeszcze wyjaśnić co to znaczy ,,podlaczac pod UFSa pod kabel z tym bolcem,,
  • #13 3994891
    tele_sim
    Poziom 33  
    Ocena: 217
    rabin a sprawdzałes mo sposób??
  • #14 3994958
    WhiteFoot
    Poziom 27  
    Ocena: 13
    rabin napisał:
    Może i cięzko ale po dwunastu godzinach siedzenia i kombinowania nie ma co sie dziwić , prosze mi jeszcze wyjaśnić co to znaczy ,,podlaczac pod UFSa pod kabel z tym bolcem,,

a sprawdź w menadżer urządzeń na jakim porcie masz coma i jaki port masz ustawiony w programie? może po prostu coś poprzestawiałes (ten temat obstawiam)
    pozatym jeśli instalowałes jakiegoś innego boxa i po tym Ci przestał setool chodzić to przenstaluj stery ( to opcja)
    a pozatym spróbuj jakis inny telefon podpiać na innym kably (np jesli probujesz caly czas na k750 weź k300)

Pozdr
  • #15 3994962
    Agielos
    Poziom 23  
    Znalazłem co było grane : Przyczyną całego zamieszania była bateria w telefonie , niby naładowana na full , ale coś jej dolega bo po jej wymianie na inną od razu wszystko zaczeło hulać . Na HWK działało , bo tam nie używamy bateri i to mnie zmyliło bo byłem pewien że telefon jest OK a problem jest gdzieś indziej , niestety myliłem sie . Nie wiem tylko teraz co może dolegać bateri skora jest naładowana i normalnie telefon na niej sie uruchamia tylko pod Boxsem mo problem. Ciekawe czyż nie ??

Dodano po 2 [minuty]:

Dziękuje wszystkim kolegom za pomoc i zo zainteresowanie problemem. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył braku wykrywania telefonu przez SEtool Box podczas próby Identify, mimo że telefon uruchamiał się normalnie. Użytkownik próbował zmieniać wersje oprogramowania, sprawdzać kable oraz ustawiać interfejs komunikacji na UFS, jednak bez skutku. Wskazano, że w SEtool należy wybrać interfejs UFS w ustawieniach programu, a także zwrócić uwagę na czystość styków telefonu i wtyczki RJ45. Po długich próbach okazało się, że przyczyną problemu była uszkodzona bateria, która mimo pełnego naładowania powodowała brak komunikacji z Boxem. Po wymianie baterii telefon zaczął być poprawnie wykrywany. Wskazano również, że HWK działa bez użycia baterii, co mogło wprowadzać w błąd co do stanu baterii w telefonie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA