logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CB YOSAN. Po podłączeniu zasilania burczy w głośniku.

edimax2 17 Cze 2007 23:54 1655 5
REKLAMA
  • #1 3994995
    edimax2
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam problem z radyjkiem yosan.Po podłączeniu radia do zasilania w głośniku burczy.Po rozkręceniu radia znalazłem w nim taką niby cewkę -wyglądem przypomina bardzo mały transformatorek.Gdy naciskam nośną wtedy to małe cacko bardzo głośno burczy.Radiem moge nawiązać rozmowe no ale wtedy sieje zakłucenia na prwie wszystkich kanałach.Dwiękiem przypomina zakłucenia telefonu komórkowego.Przez radio słysze rozmówce dobrze gdy jest bardzo blisko.Jednak gdy jest coraz dalej odbieram go ale ze strasznymi zakłuceniami i trzaskiem w głośniku,słysząc że coś mówi ale nie mogąc go w pełni zrozumieć.Mam jeszcze takie przyciski HI/LO i SCAN gdy je naciskam słychać dziwne piski.A gdy przycisne dłużej przycisk do przeżucania kanału burczenie w głośniku zanika.Co może być spowodowane tym że radio tak dziwnie się zachowuje? Proszę o pomoc w znalezieniu usterki.
  • REKLAMA
  • #2 3995018
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Co to jest za dokładny model tego Yosana?
    Sprawdź czy nie padł czasem wzmacniacz głośnikowy audio w tym radiu lub kondensator na wyjściu z tego wzmacniacza.
  • REKLAMA
  • #3 3995029
    edimax2
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    To jest YOSAN JC-1103N

Dodano po 25 [minuty]:

Prosiłbym jeszcze o schemat tego radyjka.Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #4 3996385
    gimof
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Zobacz czy z anteną wszystko jest.

I czy z kondensatorami wszystko dobrze.
  • REKLAMA
  • #6 4964408
    prezes505
    Poziom 11  
    Ocena: 2