logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens MT50 - wyświetlacz pokazuje krzaki po uruchomieniu, brak uszkodzeń

matejkoo 22 Cze 2007 20:20 1173 9
REKLAMA
  • #1 4010647
    matejkoo
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam Otóż problem dotyczy telefonu Siemens MT50, na początku dodam że „przegooglowałem” temat i żadne z podanych rozwiązań jakie udało mi się znaleźć nie zadziałało.
    Problem tego telefonu polega na tym że jak go uruchamiam pojawia się niebieskie podświetlenie i nic. Jak już go uruchomię normalnie wyświetlacz zaczyna pokazywać krzaki sam z siebie, chociaż nie ma bad line. Zmieniałem cały soft winswup, otworzyłem go i przeczyściłem styki, czy czasem nie zaśniedziały albo po prostu nie poluzowały się. I dalej to samo zachowanie. Mogę dodać że nie miał uszkodzeń mechanicznych, nigdy nie upadł porządnie (jestem pierwszym właścicielem). Prosiłbym o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4010656
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4010702
    matejkoo
    Poziom 11  
    Czy mógłbym prosić o nazwę oprogramowania? ewentualne jakbyś miał link to byłbym wdzięczny:)
  • #4 4010722
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #5 4010958
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2078
    Nic nie kombinuj z fleshami masz poprostu uszkodzony fizycznie LCD w tym modelu jak i c45, a50 same z siebie przestają działać, mam takich ze 20szt. wyglądają jak nowe wiele z nich ma jeszcze folie przyklejoną (nic tylko na allegro je sprzedać ;) ) a jednak są popsute. Kup nowy i będzie po problemie.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #6 4010977
    matejkoo
    Poziom 11  
    Do Wiśniowy18: niestety nie mam martecha.

Do tino2003: tylko zastanawia mnie dla czego miałby to być wyświetlacz, skoro potrafi działać jeden dzień normalnie, a na drugi już wariuje, nie był zalany, ani nie miał uszkodzeń mechanicznych.
  • #7 4011056
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2078
    Mam Ci poemat napisać na ten temat czy co? Takie pytania to do Siemensa kieruj, ja to wiem z doświadczenia więc się podzieliłem, jeżeli wolisz go flashować to proszę bardzo.
    pozdr
  • Pomocny post
    #8 4011224
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Raczej siada taśma od LCD, tak czy siak czeka Cię wymiana ekranu na nowy. Na Allegro takie chodzą po 13 zł + przesyłka, nie wiem czy się to opłaca naprawiać w takim starym telefonie. Decyzja nalezy do Ciebie.
  • Pomocny post
    #9 4011236
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #10 4012327
    matejkoo
    Poziom 11  
    Ok temat uważam za zamknięty, dziękuje za posty, a z telefonem dam sobie spokój.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens MT50, którego wyświetlacz po uruchomieniu pokazuje "krzaki" mimo braku widocznych uszkodzeń mechanicznych i braku bad line. Próby rozwiązania problemu obejmowały reinstalację oprogramowania za pomocą winswup, czyszczenie styków oraz sprawdzenie taśmy LCD, jednak bez skutku. Wskazano, że problem najprawdopodobniej wynika z fizycznej awarii wyświetlacza LCD lub uszkodzenia taśmy łączącej ekran z płytą główną. Zalecane jest wgranie pełnego flasha (fullflash), jednak doświadczenia użytkowników wskazują, że w tym modelu oraz podobnych (C45, A50) wyświetlacze często ulegają awarii niezależnie od stanu wizualnego. Koszt wymiany ekranu jest niski (około 13 zł na Allegro), lecz ze względu na wiek telefonu naprawa może być nieopłacalna. Ostatecznie autor zdecydował się zrezygnować z dalszych prób naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA