logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens MT50 - brak obrazu i dźwięk bzzz po wymianie procesora

robert01 12 Gru 2006 20:36 900 4
REKLAMA
  • #1 3324265
    robert01
    Poziom 13  
    Witam!
    Dostałem mt50 w którym nie wyświetlało nic na lcd. Sprawdziłem wyswietlacz - sprawny. na innych wyświetlaczach też nie wyświetla. Wgrany nowy firware, eeprom, wygrzany proc. Miałem nowego proca do tego modelu więc wymieniłem. Niestety po wymienie jest tylko bzzz. Nie podświetla się nic, nie włącza tylko bzzz przez ok 2s. Firmware, eeprom jeszcze raz wgrane, imei wpisywałem spod baterii i dalej tylko bzzz. Ponowne wygrzane proca i innych układów nie pomogło. Co proponujecie?
  • REKLAMA
  • #2 3328713
    gsm_service
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam!
    Moim zdaniem albo źle wlutowałeś albo procek jest strzelony, spróbuj przelutować albo wstawić starego.
    Pozdro!
  • REKLAMA
  • #3 3328738
    robert01
    Poziom 13  
    złe wlutowanie raczej odpada, kule były fabryczne a lutować potrafię :) Prędzej stawiałbym na strzelony proc :/ ale nowy i padaka... ?
    Starego nie wstawię bo "zaginął w akcji" - zgubiłem go :(
  • REKLAMA
  • #4 3338511
    gsm_service
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam!
    Może się zdarzyć że nowy i d... przecież prawda jest taka że to w większości chiny i tajwan. Życie :(
    Pozdrawiam!
  • #5 3343636
    robert01
    Poziom 13  
    Dorwałem sprawnego MT50 i przelutowałem procesor. Jednak trofiła mi się nowa kość- padaka :/
    Niestety nadal nie ma nic na lcd, co proponujecie zrobić, zeby wyświetlacz zaczął działac?
REKLAMA