Witam, mam renault megane 96' z oryginalnym radiem Philips , nie pamiętam akurat modelu, ale to chyba nie jest istotne. Otóż mam taki oto problem :czasem, po ok paru minutach od włączenia przestaje działać pilot przy kierownicy, działają tylko przyciski na radiu, ale żeby nie było, że można przeca na radiu "obsłużyć" - z chwilą przerwy w działaniu pilota przestaje działać wyświetlacz. W specyficzny sposób - wyświetla się wciąż informacja o nr stacji, nastrojonej fali itp - słowem, akurat używany ostatni kanał wyboru.I można zmienić kanał na inny, ale na "czuja" - właśnie z pozycji przycisków radia, bo przecież pilot nie działa. Można też zmieniać wszystkie inne rzeczy - wszystkie przyciski na odbiorniku działają. Oczywiście, można z tym "żyć", ale jest to dość uciążliwe.
Sprawa druga - te same objawy, ale wyświetlacz ...nic nie wyświetla .Tzn widać, że na wyświetlacz jest podawane napięcie, ale nie ma żadnych wskazań. Lub też , po włączeniu radia wyświetlacz nie wyświetla, a po paru minutach - zaczyna wyświetlać. No i potrafi zaraz potem się zablokować, tak jak to opisałem wyżej.
Pomocy! Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam speców od car audio !
Sprawa druga - te same objawy, ale wyświetlacz ...nic nie wyświetla .Tzn widać, że na wyświetlacz jest podawane napięcie, ale nie ma żadnych wskazań. Lub też , po włączeniu radia wyświetlacz nie wyświetla, a po paru minutach - zaczyna wyświetlać. No i potrafi zaraz potem się zablokować, tak jak to opisałem wyżej.
Pomocy! Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam speców od car audio !