logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Philips w Renault Megane '96 - problem z pilotem i wyświetlaczem

naud 26 Cze 2007 10:55 2601 5
REKLAMA
  • #1 4021448
    naud
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam, mam renault megane 96' z oryginalnym radiem Philips , nie pamiętam akurat modelu, ale to chyba nie jest istotne. Otóż mam taki oto problem :czasem, po ok paru minutach od włączenia przestaje działać pilot przy kierownicy, działają tylko przyciski na radiu, ale żeby nie było, że można przeca na radiu "obsłużyć" - z chwilą przerwy w działaniu pilota przestaje działać wyświetlacz. W specyficzny sposób - wyświetla się wciąż informacja o nr stacji, nastrojonej fali itp - słowem, akurat używany ostatni kanał wyboru.I można zmienić kanał na inny, ale na "czuja" - właśnie z pozycji przycisków radia, bo przecież pilot nie działa. Można też zmieniać wszystkie inne rzeczy - wszystkie przyciski na odbiorniku działają. Oczywiście, można z tym "żyć", ale jest to dość uciążliwe.
    Sprawa druga - te same objawy, ale wyświetlacz ...nic nie wyświetla .Tzn widać, że na wyświetlacz jest podawane napięcie, ale nie ma żadnych wskazań. Lub też , po włączeniu radia wyświetlacz nie wyświetla, a po paru minutach - zaczyna wyświetlać. No i potrafi zaraz potem się zablokować, tak jak to opisałem wyżej.

Pomocy! Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.

Pozdrawiam speców od car audio !
  • REKLAMA
  • #2 4021635
    robert klimowski
    Poziom 21  
    Ocena: 50
    philips=przerwy²
  • REKLAMA
  • #3 4021695
    naud
    Poziom 14  
    Uhmm, dużo mi Pan pomógł, dziękuję , hihi....

p.s. Bez obrazy, monty pythona też lubię...Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4021757
    robert klimowski
    Poziom 21  
    Ocena: 50
    poważnie.trzeba wszystko dokładnie obejrzeć i przelutować
  • REKLAMA
  • #5 4022678
    adrian1201
    Poziom 29  
    Ocena: 416
    Witam
    a radio niebylo czasem odkodowane bo ja mialem podobny obiaw po wgraniu zlego bina pilot niedzialal wyswietlacz niepokazywal
    a co do pilota to w reno jest on zintegrowany z wyswietlaczem i dopiero od niego ida sygnaly do radia dlatego niedziala pilot jak wyswietlacz niedziala
  • #6 4024586
    naud
    Poziom 14  
    Odkodowane nie było, mam oryginalny kod, który dostałem w ASO na podstawie numerów nadwozia VIN (no i oczywiście dowodu rejestracyjnego...).

Cholerka, doszedł jeszcze jeden mankament. Właśnie dzisiaj wszystko było na odwrót.Działał tylko pilot, a żadne przyciski na odbiorniku nie działały (z wyjątkiem przycisku on/off).Wyświetlacz działał bez zarzutu. Stan taki utrzymywał się przez 10-15 minut, potem wszystko "wróciło do normy".
    Więc o co chodzi?!
REKLAMA