logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uniden 520xl a johnyy II. Czym się różnią? Które kupić?

salut 26 Cze 2007 20:13 2682 3
REKLAMA
  • #1 4023198
    salut
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Witam.
    Czy te radyjka różnią się tylko ASC i nazwą? Czy Johnny II wart jest swojej ceny? Czy lepiej nabyć Unidena 520XL i zaoszczędzoną kasę przeznaczyć na antenę? Jeśli tak to jaką?
    Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 4023404
    alwaro-89
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Ja osobiście kupiłem Unidena 520 XL PRO na allegro :D

Sprawuje się bardzo dobrze!

Uniden 520 xl jest to nic innego jak President Johny II

Nie posiada aby przycisku F który zmienia kraje w których jest obsługiwane ale za to Uniden posiada PA czyli wyjscie na tubę zewnętrzną!!!

Ja bym wziął UNIDENA bo mam ;D

Pamietaj jednak, że kupując unidena nie masz homologacji (na aukcjach piszą ze jest ale to jest xero homologacji z 2005 ;) lub zgodność) Ale i tak nikt tego nie sprawdza!
  • REKLAMA
  • #3 4027391
    Szrama_
    Poziom 13  
    Nie wiem jaki masz budżet, ale jeśli jest on ograniczony i do tego Presidenta ma być lipna antena to nawet się nie zastanawiaj i bierz jakieś tansze radyjko, np. ten uniden, albo jakis alan + dobra (czyt. duża ok 150 cm;) antena - np. ML-145 Midlanda, Sirio, Presidenta, albo Alan 9 PLUS).
    Jeśli to ma być jakaś krótka antena, to niech się wypowiedzą inni ;)

Pozdrawiam serdecznie
  • #4 4027526
    alwaro-89
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Ja do swojego UNIDENA 520 XL PRO założyłem 90 cm antenę LEMM'a na razie odbiór bez zarzutów! Jeżdżę osobówką więc wydawało mi się głupie zakładanie bata 150cm jak bym tirem jeździł! Mnie jest niepotrzebne 20km zasięgu na tej antence ściągam 5-10km! Chciałem zaznaczyć że antenę mam mocowaną do dachu na stałe a nie na magnes czy w rynienkę!

Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest antena na stałe w dach! Jeśli ktoś chce argumenty dla czego to niech pisze :D
REKLAMA