logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens MC60 - jak zdobyć plik .bin do naprawy telefonu?

atek000 27 Paź 2003 17:58 1672 6
REKLAMA
  • #1 376491
    atek000
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    No to trafiłem, dostałem MC60 który się nie włącza. Przypadek podobny jak w wielu modelach a przede wszystkim w A50, przy próbie włączenia buczy. Potrzebuje .bin-u.
    Ktoś ma?
  • REKLAMA
  • #2 376768
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    czym ubity?
  • REKLAMA
  • #3 376911
    atek000
    Poziom 18  
    Szanowni towarzysze i towarówki.
    Odwołuje post, już go podniosłem.
    Czym był ubity? Tego nie wiem, ale objaw byl taki, że przy próbie włączenia zabuczał i się wyłączał. A, że cóś takiego często występuje w A50, to postąpiłem analogocznie. Wgrałem pełnego flasha, zdjąłem simlocka, potraktowałem SWUP-em i odpaliłem. CHULA :)
  • REKLAMA
  • #4 627254
    free22
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    w takim ukladzie ja bede kontynuowal temat

moj tez robil po paru sekundach bzyt :) tyle ze wczesniej byl napis bateria pusta naladuj
    teraz wogole sie nie odpala
    co do bateri mozliwe ze jak ktos sie bawil kabelkiem to przypadkiem w ustawieniach bateri namieszal a te bzyt to pewnie eeprom -jednym slowem zwalil ktos eeprom

zrobilem tak
    zgralem fula z identycznej sluchawki (ta sama wersja czyli 10)
    i wrzucilem go do tego uszkodzonego
    zmienilem imei ale nie odpala sie a swupa nie moge odpalic bo mam komunitat (natychmiast po wcisnieciu on "No Bootcore detected"

ps ten moj fulflash wazy tylko 8MB a wczesniej wrzucalem jakiegos fula co ma 14 336KB
  • #5 627870
    atek000
    Poziom 18  
    A więc masz tu programik i bin-a. Tymi wtedy podniosłem i wieleinnych później. Z doświadczenia wiem, że jak tym sie nie uda to kaplica, nic innego nie ruszy tego trupa. Chyba że ktoś pobawi się wymiane eeproma, ktoś kto ma odpowiedni sprzęt.

plik bin waży 14,336 KB więc nie będe tu zamieszczał, masz go na http://www.gsm-multifund.de/index2.html.

W razie problemów jestem na gg.
    Załączniki:
    • MC60.exe (35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 695039
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 775553
    Robinson
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Witam,
    Mam podobny problem i chciałem pobrać ten program do którego dałeś link ale tam nic nie ma. Czy mogę prosić o ten program na e-mail super(_at_)eranet.pl Wielkie podziękowania i pozdrowienia,
    Om sorki juz mam, teraz sie pokazał na stronie ;))

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Siemens MC60, który nie włącza się i przy próbie uruchomienia wydaje dźwięk bzyczenia, podobny do problemów znanych z modelu A50. W celu naprawy potrzebny był plik .bin do pełnego flashowania urządzenia. Po wgraniu pełnego oprogramowania, zdjęciu simlocka i użyciu narzędzia SWUP telefon został przywrócony do działania. Inny użytkownik opisał podobny problem, gdzie telefon po kilku sekundach bzyczał, a następnie całkowicie przestał się uruchamiać, co mogło być spowodowane uszkodzeniem pamięci EEPROM. Próba wgrania pełnego firmware z identycznego modelu (wersja 10) nie przyniosła efektu, a narzędzie SWUP nie działało z komunikatem "No Bootcore detected". Udostępniono link do strony z programem i plikiem .bin o rozmiarze 14,336 KB, który był skuteczny w przywracaniu wielu egzemplarzy MC60. Wskazano, że jeśli ten sposób zawiedzie, konieczna może być wymiana EEPROM przy użyciu specjalistycznego sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA