logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Whirlpool ARC 5722 - ciągła praca i szron na tylnej ściance, co robić?

pacuro 02 Lip 2007 19:59 4907 3
REKLAMA
  • #1 4042480
    pacuro
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich speców.
    Na czym jak na czym ale na lodówkach w ogóle się nie znam.
    Wiem, że postów z cyklu "nie wyłącza się" jest dużo, jednak liczę na pomoc:
    Lodówka ma 6 miesięcy i od tygodnia zauważyłem że nie wyłącza się. Na tylnej ściance zaczęła się robić coraz grubsza warstwa szronu. Od górnego prawego rogu zaczynając, po przekątnej w lewy dolny róg słabiej.
    Rozmroziłem ją - pierwszy raz od zakupu pół roku temu, pięknie umyłem i włączyłem. Dalej się nie wyłącza. Nawet jak termostat jest na 1.
    Wcześniej wszystko było ok. Teraz jak wyłączę ją i włączę to nie chodzi przez chwilę a potem włącza się i już nie wyłącza.
    Czynnik R600a. Temperatura w komorze +4stC. W zamrażalniku ok. -27stC.
    Od czego zacząć?
    Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4042559
    gacore
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 52
    Mam podobny problem i szukam dobrego fachowca bo u mnie jest po gwarancji.
    W twoim przypadku, jak lodówka ma 6 miesięcy to przecież naprawią ci gwarancyjnie.
  • REKLAMA
  • #3 4042795
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3383
    Poczytajcie proszę inne posty i odpowiedzi na ten temat a zrozumiecie że bez serwisu i specjalistycznego sprzętu nic nie zdziałacie. Moderator mnie pewnie zabije, ale jeszcze raz powiem: ubytek gazu lub przytkany układ.
  • #4 4043861
    jarekpłock
    Poziom 14  
    Ocena: 41
    Gacore zawołaj jakiegoś fachowc niech Ci rozszczelni układ zobaczy czy jest gaz wymieni filtr(jak by nie było gazu to proponuje ominąć przechłodzenie) i zobaczysz a nie z góry zakładać że dziuawy układ
REKLAMA