logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak kontrolować pitch w odtwarzaczu CD bez użycia procesorów?

omg1992 02 Lip 2007 21:15 2938 3
REKLAMA
  • #1 4042754
    omg1992
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    HMM. przeszukalem cala elektrode w poszukiwaniu wiadomosci jak zrobic kontrole pitch w zwyklym odtwarzaczu CD. jednak za kazdym razem uzytkownicy pisali o procesorach i takich tam. Mam jednoczesnie pytanie czy czas utworu numer sciezki itd. jest zapisany na kazdej klatce plyty i wyswietlacz pokazuje tylko odkodowane te infeormacje czy np. funkcja pokazywania czasu pozostalego do ukonczenia utworu to tylko wynik kalkulatorow w jakistam mikroprocesorach. nie mam zamiaru sie z procesorami bawic. Jesli w.w. dane sa zapisane na klatkach plyty to powinno sie udac. wpadlem na pomysl kontroli obrotow silnika. Mianowicie obnizyc napiecie na silniku(ustalmy ze to bedzie napiecie I) a jednoczesnie doprowadzic drugie zrodlo zasilania(napiecie II) tak zeby przy polozeniu srodkowym potecjomtera suma napiecia I i napiecia II byla rowna napieciu I przed obnizeniem jego wartosci. Nizej zamieszczam cos jakby schemat zeby bylo wam latwiej zrozumiec o co mi chodzi. :) co o tym sadzicie?? da sie czy sie nie da??
    Jak kontrolować pitch w odtwarzaczu CD bez użycia procesorów?
  • REKLAMA
  • #2 4042927
    And!
    Admin grupy Projektowanie
    Ocena: 784
    Silnik napędzający płytę nie jest silnikiem DC, i jego prędkość nie zależy od przyłożonego napięcia.

Jest to trójfazowy silnik sterowany falownikiem, i jego ruch badany jest przy pomocy halotronów.

O prędkości wirowania decyduje częstotliwość falownika.

Postaraj się nie stosować ozdobników w temacie, temat zmieniony.
  • REKLAMA
  • #3 4043020
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 4044433
    omg1992
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    OK dziekuje wam ze mnie uswiadomiliscie i ze nie robilem eksperymentow na moich cd'ach. wszystko z nimi jest wporzadku tylko tak kontrola predkosci -.- no coz jescze raz wam dziekuje za uswiadomienie a Tobie nemo07 za linka i podpowiedz. :) pozdrawiam
REKLAMA