witam
wlasnie przygotowuje sie na sprawdzian z pracowni i mam pare przykladowych pytan ktore moga sie pojawic, ale nie moge sobie z nimi za bardzo poradzic, moze ktos z Was mi pomoze :
1.obl dokl pomiaru jesli zakres miernika wynosi 20dB a kl=1
2.co oznacza zapis 0 dBm?
3.jakie jest przeznaczenie styku S1?
4.jakie przyrzady pomiarowe sa potrzebne aby zmierzyc parametry ukladu styku S1?
5.jak wyznaczamy znieksztalcenia nieliniowe dla sygnalu sinusoidlanego?
6.na czym polega pomiar znieksztalcen nieliniowych przy pomocy miernika selektywnego(wzor na obl h[%] oraz opis czynnosci przy pom)
7.podaj parametry elektryczne i transmisyjne toru przewodowego
8.jakim miernikiem i jak zmierzysz tetnienia na wyj zasilacza
9.ile wynosi rezystancja zasilacza 12V, ktoregho nap wyj przy zmianie poboru pradu od wart 200mA do 400mA wynosi 12,4V
10.wymien parametry stabilizatorow napiecia
jezeli ktos zna odpowiedz na jakies z powyzszych pytan to bede wdzieczny za pomoc
))
pozdrawiam i licze na Wasza pomoc
ps co to jest zmienna zalezna i niezalezna?
wlasnie przygotowuje sie na sprawdzian z pracowni i mam pare przykladowych pytan ktore moga sie pojawic, ale nie moge sobie z nimi za bardzo poradzic, moze ktos z Was mi pomoze :
1.obl dokl pomiaru jesli zakres miernika wynosi 20dB a kl=1
2.co oznacza zapis 0 dBm?
3.jakie jest przeznaczenie styku S1?
4.jakie przyrzady pomiarowe sa potrzebne aby zmierzyc parametry ukladu styku S1?
5.jak wyznaczamy znieksztalcenia nieliniowe dla sygnalu sinusoidlanego?
6.na czym polega pomiar znieksztalcen nieliniowych przy pomocy miernika selektywnego(wzor na obl h[%] oraz opis czynnosci przy pom)
7.podaj parametry elektryczne i transmisyjne toru przewodowego
8.jakim miernikiem i jak zmierzysz tetnienia na wyj zasilacza
9.ile wynosi rezystancja zasilacza 12V, ktoregho nap wyj przy zmianie poboru pradu od wart 200mA do 400mA wynosi 12,4V
10.wymien parametry stabilizatorow napiecia
jezeli ktos zna odpowiedz na jakies z powyzszych pytan to bede wdzieczny za pomoc
pozdrawiam i licze na Wasza pomoc
ps co to jest zmienna zalezna i niezalezna?