logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio medion 7328 słaby dzwięk słyszany dopiero na fulla

szogun87 04 Lip 2007 15:04 1553 6
REKLAMA
  • #1 4048233
    szogun87
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Nie ma dźwięku dopiero gdy jest podkręcony na fulla słychać cichuteńkie granie tak samo jest na tunerze jak i na mp3 końcówkę sprawdziłem i jest dobra.
  • REKLAMA
  • #2 4050177
    Rafalk23
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Przypatrz się wszystkim ścieżkom, czy nie ma jakichś pęknięć, zimnych lutów.
  • REKLAMA
  • #3 4050190
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Dość częsta usterka albo audioprocesora albo czegoś pomiędzy nim a końcówką mocy ale znaleść ją musisz sam bo na odległość się nie da.

SławeK
  • #4 4074684
    maksiu7
    Poziom 2  
    Mam dokładnie taki samo objaw, z tym że: radio włączone (po dłuższym wyłączeniu, np. kilku godzinach) gra poprawnie około 3-5 minut, po czym z dźwiękiem dzieje się to samo co u autora wątku, oraz słychać jakby pracował jakiś silniczek w środku, odgłos podobny do tego kiedy działa mechanika chowania panela. Dodatkowo nie można wyłączyć radia, bo wyłączone guzikiem power natychmiast samo się włącza.
    Co to może być? bardziej zimne luty czy bardziej usterka audioprocesora?
    pozdrawiam
    m.
  • REKLAMA
  • #5 4075545
    szogun87
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Z tego co sie dowiedziałem jest to wina krańcówek (Mikroswitchy) i procesor odcina dzwięk
  • #6 4083151
    tyli26
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    szogun87 napisał:
    Z tego co sie dowiedziałem jest to wina krańcówek (Mikroswitchy) i procesor odcina dzwięk

Przyłącze się do tematu ja tak że kupiłem to radyjko z Allegro i mam identyczny problem z dźwiękiem. Czy poradził ktoś sobie już z tym felerem?
  • REKLAMA
  • #7 4084365
    tyli26
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    A czy próbował ktoś podpiąć wzmacniacz samochodowy do wyjścia z radyjka? Może sygnał dla wzmacniacza będzie poprawny co pozwoli na normalne korzystanie z MD 7328 w samochodzie pod wzmacniaczem i zamiast wyrzucać 50-100zł na naprawę zamontować w samochodzie wzmachol.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio Medion 7328 ma problem z bardzo niskim poziomem dźwięku, który jest słyszalny dopiero przy maksymalnej głośności. Objaw ten występuje zarówno przy odtwarzaniu z tunera, jak i z MP3. Sprawdzono końcówkę mocy, która jest sprawna. Możliwe przyczyny to uszkodzenia ścieżek drukowanych, zimne luty lub usterka audioprocesora bądź elementów pośrednich między nim a końcówką mocy. Dodatkowo zgłaszane są problemy z samoczynnym włączaniem się radia po wyłączeniu oraz odgłosy przypominające pracę silniczka mechanizmu chowania panela. Wskazuje się również na uszkodzenie mikrowyłączników (mikroswitchy), które powodują odcięcie dźwięku przez procesor. Jako alternatywne rozwiązanie proponowano podłączenie zewnętrznego wzmacniacza samochodowego do wyjścia radia, co może poprawić jakość dźwięku bez konieczności naprawy urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA