logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć dwa telefony stacjonarne do komunikacji między pokojami?

Speedfight 04 Lip 2007 18:51 3606 5
REKLAMA
  • #1 4048995
    Speedfight
    Poziom 10  
    Witam, chciałbym zrobić linie telefoniczna z 2 telefonow tzn. mam 2 telefony stacjonarne i chcialbym aby komunikowac sie z jednego do drugiego pokoju. Prosiłym o jakiś schemat połączenia
  • REKLAMA
  • #2 4049043
    unitral
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 175
    podłącz obyddwa kable ze sobą i dodaj zasilanie 24V :)
    powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 4049162
    Speedfight
    Poziom 10  
    Prosił bym o jakiś rysunek do których kabli podłączyć zasilanie a do których napięcie ( i czy musi być 24V czy może być mniej ?)
  • REKLAMA
  • #4 4049215
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Jaki schemat? Rownolegle laczysz telefony i zasilacz 24( i wiecej)V. Nie wiem tylko czy zasilaczowi nie trzeba ograniczyc pradu (rezystorem) do kilku mA.
  • REKLAMA
  • #5 4049237
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4055038
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2924
    Zrób sobie prostą centralkę. Jak jeden z rozmówców podniesie słuchawkę to u drugiego zacznie dzwonić telefon. Jak ten drugi podniesie to przestanie dzwonić i można rozmawiać. Oczywiście odwrotnie jest tak samo.
    Dam ci dwa przykłady prostych łącznic. Mam jeszcze inny opis, ale on jest dostępny w Re8/1992.

Odnośnie terminala ISDN to już dwa razy załatwiał mi ktoś takie "cudo" ale albo nie działało wcale, albo (jak ostatnio) tylko raz udało mi się zadzwonić z aparatu na aparat.
    Załączniki:
    • Jak połączyć dwa telefony stacjonarne do komunikacji między pokojami? Prosta lacznica.jpg (262.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak połączyć dwa telefony stacjonarne do komunikacji między pokojami? Centralka prosta.jpg (143.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA