logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd 65535. Skasowanie Vagiem, kontrolka poduszek zaświeciła

wiesiek3d 06 Lip 2007 17:41 5110 8
REKLAMA
  • #1 4056175
    wiesiek3d
    Poziom 29  
    Ocena: 654
    Witam po skanowani Vagiem zaświeciła kontrolka poduszek i mam błąd 65535, bo mam ten felerny sterownik. W związku z tym mama pytanie czy przez złącze można to skasować czy trzeba wymontować sterownik.
  • REKLAMA
  • #2 4056250
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4057306
    wiesiek3d
    Poziom 29  
    W jaki sposób skasować ten błąd tym programem "Bosch Airbag reset tool"
    i czy w ogóle można. PROSZĘ O POMOC !!!
    Sterownik się zgłasza tylko nie można skasować błędu.
  • REKLAMA
  • #4 4057341
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4057457
    wiesiek3d
    Poziom 29  
    Kiedy w moim sąsiedztwie nie mam nikogo takiego a VWAir nie sczytuje mi sterownika może mój interfejs jest do bani, już nie wiem co robić.
    Poprzedni program łączy sie ze sterownikiem ale piszesz że go nie naprawi a ten nie czyta.................kurcze.
  • REKLAMA
  • #6 4057841
    vymiathatch
    Poziom 31  
    Ocena: 114
    Proponuje udac sie do kogos kto zna sie na rzeczy tak jak juz wspomnial elektrit zrobi ci to szybko i bezbolesnie. Ten blad wystepuje dosc czesto i nie jedni sie jeszcze glowia jak sie go pozbyc.
  • #7 4059157
    wiesiek3d
    Poziom 29  
    Jeszcze jedno i ostatnie pytanie czy trzeba do tego wymontować sensor czy można to zrobić przez OBD
  • REKLAMA
  • #8 4059239
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 4059312
    wiesiek3d
    Poziom 29  
    Dziękuję bardzo za pomoc ale program do sensorów Siemens nie czyta mojego ,trudno to chyba wina interfejsu. DZIĘKUJĘ

Podsumowanie tematu

✨ Po skanowaniu sterownika poduszek powstał błąd 65535, który jest związany z uszkodzonym sterownikiem. Istnieje możliwość skasowania tego błędu przez złącze diagnostyczne OBD za pomocą specjalistycznego oprogramowania, jednak skuteczność zależy od producenta i modelu sterownika. Program "Bosch Airbag reset tool" nie działa na wszystkie sterowniki, zwłaszcza jeśli sensor nie jest produkcji Boscha. W przypadku sensorów VW5 reset można wykonać jednym kliknięciem przez złącze. Często konieczne jest odczytanie zawartości procesora, edycja określonych bajtów i ponowne zaprogramowanie sterownika. Problemy z interfejsem diagnostycznym mogą uniemożliwiać odczyt i kasowanie błędu. Zaleca się skorzystanie z usług specjalistów, którzy dysponują odpowiednim sprzętem i oprogramowaniem do naprawy tego typu błędów bez konieczności demontażu sterownika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA