logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prosys 40: Jak ustawić czujki, by uniknąć fałszywych alarmów?

draguer 07 Lip 2007 01:11 3861 3
  • #1 4057880
    draguer
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    witam wszystkich
    mam problem chodzi o centrale prosys 40
    chodzi o to ze w pomieszczeniu wejscia mam czyjke zodiac pir podlaczoną jako czujke zwloczna warunkowo trojstanowa i czujnik magnetyczny otwarcia drzwi ustawiny jako zwloczny nc
    i kiedy normalnym tempem otworze drzwi to wczesniej reaguje czujka ruchu niz magnetyczna, kiedy otwieram je powoli jest ok czujka magnetyczna zadzial jest czas zwloki i wszystko gra, jak szybko(normalnie ) to reaguje czujka ruchu i jest alarm natychmiastowy, chodzi o tyu a by tak bylo kiedy ktos wejdzie przez okno ma byc alarm natychmiast, akiedy przez drzwi z zwloka, probowalem juz regulowac czasy ale nic to nie daje, czy przyczyna moze byc czujnik magnetyczny, drzwi metalowe, czy moze inaczej podpiac czujnik magnetyczny?? za wszelkie porady z góry dziękuje
    pozdrawiam.
  • #2 4058487
    gigi-44
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    Ja bym spróbował minimalnie obrócić czujke.
  • #3 4060802
    draguer
    Poziom 11  
    wiem ze mozna czujke przestawic ale chodzi o to aby tez lapala drzwi poprostu bezpieczniej
    ale dzieki za odpowiedz
  • #4 4066413
    draguer
    Poziom 11  
    witam wszystkich
    problem rozwiązany
    przyczyną był kontraktor przy drzwiach, po wymianie na przeznaczony do drzwi metalowych system dziala prawidłowo tzn.najpierw łapie kontraktor a potem czujke ruchu
    pozdrawiam
REKLAMA