Mam problem z programem aircrack po nazbieraniu pakietów przez airodumpa nie mogę uruchomić aircraka chociaż postępuje zgodnie ze wskazówkami które mam wybieram plik w który zapisało pakiety wybieram 0
i nic się nie dzieje . Czy ma ktoś może instrukcję po polsku do aircraka , bo ja mam tylko po angielsku i nic z tego nie rozumiem. Proszę ją przesłać na mojego maila : Wojto16(malpa)vp.pl
m_zim: co za glupoty opowiadasz... przeciez chlopak napisal ze wylapal ilestam pakietow, a jedynie cracker mu nie dziala! A skoro wylapal to jego karta posiada odpowiedni tryb pracy.
Wojto267555: w zalaczniku masz pdf-a z tekstem ktory napisalem jakies 2 czy 3 lata temu jak sobie poradzic z WEPem
No to zainstaluj biblioteki WinPcap (http://www.winpcap.org/install/bin/WinPcap_4_0_1.exe) i sciagaj pakiety programem ktory sie nazywa "Ethereal" (http://www.ethereal.com/distribution/win32/ethereal-setup-0.99.0.exe).
Crackera masz On po prostu wymaga plikow z pakietami w formacie "pcap". Powinno zadzialac.
zainstalowałem biblioteki i dalej mam problem nie chodzą mi komendy w uruchom cmd , aircraka mam wersje 2.1 .Pokaże zdjęcie w którym miejscu mi nie startuje wybieram 0 i nic .Mam też wersje 2.4 ale tam w ogóle niemogę aircraka uruchomić
Dodano po 43 [sekundy]:
aircrack 2.1 - (C) 2004 Christophe Devine
usage: aircrack <pcap filename(s)>
5 : debug - specify beginning of the key
4 : bruteforce fudge factor (current: 2)
3 : packet MAC filter: 00:00:00:00:00:00
2 : WEP key length in bits, current: 128
1 : read IVs from a specified pcap file
0 : start cracking (with 0 WEP IVs)
po wpisaniu tej komendy w wierszu poleceń mam komunikat "aircrack.exe. nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32"
Dodano po 2 [godziny] 3 [minuty]:
a może zainstalować Linuksa mam wersje na 3 płytach , może by było szybciej z tym kluczem , chociaż nie jestem znawcą Linuksa nigdy go nie miałem, ale może
bym się z tym szybciej "dogadał".
Za duzo zachodu. To juz lepiej jakis live-cd odpalic i w nim uruchomic sobie crackera.
A sprobuj dac "aircrack.exe plik_z_pakietami.pcap" Bo cos mi sie wierzyc nie chce ze jak go odpalasz podwojnym kliknieciem to smiga, a jak z lini polecen to wywala blad...
Dodano po 3 [minuty]:
A najlepiej to sciagnij ta wersje:
http://download.aircrack-ng.org/aircrack-ng-0.9.1-win.zip rozpakuj gdzies, wejdz do katalogu "bin" i odpal plik "Aircrack-ng GUI.exe". W 1 zaladce kliknij przycisk "Choose", pokaz mu plik z pakietami, zaznacz odpowiednie opcje i jazda z koksem.
ta komenda "aircrack.exe...............itd nie działa dzieje się to co pisałem , a co do tego programu co mi radzisz
ściągnąć z tej strony htpp:// .......itd ,ściągnąłem otworzyłem bin, odpaliłem plik "Aicrack-ng GVI.exe".
i mam komunikat z windowsa XP błąd aplikacji i nie da
się uruchomić tego pomimo wielu moich starań, wgrałem nawet Linuksa ale niema tam sterownika do karty Planet WL8303
sprawdziłem kompa programami NOD32 i tym co podałeś i wynik 0 wirusów , ale chyba w najbliższym czasie sformatuje całego kompa , bo sam wątpię w brak wirusa bo trochę mi muli kompa.
witajcie mam wielka prosbe mam program aircrack -ng ta nowa wersje ale nie wiem o co tu chodzi czy moze ktos mi pomoc chcialbym zlamac klucz bo nie moge sie dostac do netu , mam laptopa acer aspire 5650 ale nie wiem ta wirless karta jest odpowiednia prosze poslijcie jakies instrukcje jak to sie robi moj email edv-matii(malpa)gmx.at z gory dziekuje
to inaczej z tematem bo widzę żadnych konkretów jak znajdę chwile czasu to zamieszczę we flashu łopatologiczny kurs jak to łamać te zabezpieczonka a narzazie polecam do ściągnięcia w nim jest wszystko co jest potrzebne żeby qmaty gościu z laptopem narobił burdelu w sieci jakiejkolwiek http://www.remote-exploit.org/backtrack_download.html
Ja mam aircrack-ng-1.0-beta2-win i nie wiem jak mam te pakiety pobrac tzn jak piszecie by wybrać plik z pakietami a jak mam go stworzyć tzn wiem ze ten program przechwytuje pakiety ale jak zrobić by tak sie stało?
Pożyteczny: Czy jesteś pewien, że twój sąsiad korzysta z własnego routera? Sprawdzając dostępność kanałów sieci bezprzewodowej w komputerze, bardzo często trafia się na cudze kanały. Wystarczy odrobina zręczności i wiedzy, aby wedrzeć się do sieci WLAN zabezpieczonej metodą WPA lub WEP. Demonstrują to takie narzędzia, jak bezpłatny Aircrack. Za jego pomocą sprawdzisz bezpieczeństwo swojej sieci bezprzewodowej, najpierw jednak musisz się zaopatrzyć w pliki Peek.DLL i Peek5.SYS, bo respektując prawo autorskie, nie umieszczono ich w archiwum aplikacji. Pobierz tools do aircrack, a następnie skopiuj do katalogu Aircrack-ng-0.6.2-win\bin.
Sterowanie programem Aircrack odbywa się na dwa sposoby: z poziomu wiersza poleceń lub przez skromny interfejs użytkownika, przywoływany dwukrotnym kliknięciem pliku Aircrack-nggui.EXE. Znajdziesz tu cztery moduły - jest wśród nich m.in. Airodump. Narzędzie to rejestruje przesyłane pakiety danych i analizuje 24-miejscowe wektory inicjujące. Im więcej takich wektorów uda mu się przechwycić, tym łatwiej ustali klucz WEP służący do szyfrowania transmisji. Wykrycie klucza o długości 64 bitów wymaga przejęcia przeciętnie 150-200 tysięcy pakietów danych. W wypadku 128-bitowego klucza liczba ta wzrasta do ok. 800 tysięcy. Podane wartości mają charakter szacunkowy. Nie można dokładnie obliczyć, ile czasu minie, nim komputer złamie klucz i uzyska dostęp do cudzej sieci bezprzewodowej.
Oprócz tego Aircrack potrafi ustalać klucze WPA. W wypadku tej metody szyfrowania nie nasłuchuje ani nie przechwytuje ruchu sieciowego, lecz odgaduje hasło na podstawie listy słów. Najpierw rejestruje tylko sekwencję nawiązywania połączenia sieciowego. Następnie stosuje metodę ataku siłowego, sprawdzając kolejno wszystkie możliwości. Dlatego definiując hasło, nie wybieraj zwyczajnych wyrazów ze słownika, lecz wpisz pozornie losowy ciąg znaków.
Negatywne: Aircrack pozwala nie tylko sprawdzić użytkownikowi bezpieczeństwo swojej sieci bezprzewodowej. Równie dobrze może być użyty przez hakerów do obcych sieci WLAN znajdujących się w ich bezpośrednim sąsiedztwie.
Installing Aircrack-ng for Windows Download latest stable code (currently Aircrack-ng 0.4.2) from: http://tinyshell.be/aircrackng/wiki/index.php Download the files (Peek.dll, Peek5.sys and msvcr70.dll) from: http://www.michiganwireless.org/tools/aircrack Download the cygwin file (cygwin1.dll) from: http://www.dll-files.com or alternatively the 4 files can be obtained from the WinAircrack Pack.
Extract the zip archive (aircrackng-[version]-win.zip which will extract as aircrack-ng-[version]-win) to C:\aircrack-[version]-win
Copy the 3 files (Peek.dll, Peek5.sys and msvcr70.dll) into the C:\aircrack-[version]-win\bin directory.
Copy the file cygwin1.dll into the C:\aircrack-[version]-win\bin directory.
Done
Witam!
Sorki ze odgrzebuje temat, ale nie chce zakladac nowego.
Mam w lapku karte Intel 2100 3B, i nie moge znalezc do niej sterownikow dzialajacych w aircrack. Na standardowych odsyla mnie na jakas strone, ale niestety nic na niej znalezc nie moge. Wiem ze nie kazda karta sie nadaje, ale gdzies wyczytalem, ze do lapania pakietow moze byc byle jaka karta. Wiec da sie cos z ta moja zrobic?
Pozdrawiam!
Witam Wszystkich.
Szukam kogoś kto pomóglby mi z odpaleniem programu aircrack.
W zamian za ten pracochlonny wysilek, proponuje spozniony gwiazdkowy prezent. TO NIE JEST ŻART !! Bardzo potrzebuje ten program , a to nie jest na moja glowe w tej chwili. Jeżeli znajdzie sie chetny aby mi pomogl.. prosze wyslac na mojego maila dariusz5656(małpa)wp.pl swoje gg lub skypa. Odezwe sie.. i ustalimy szczegoly. Bardzo prosze o pomoc.