logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AEG płyta ceramiczna - pola grzeją na maxa, jak naprawić samodzielnie?

Artur_L 09 Lip 2007 10:30 2549 4
REKLAMA
  • #1 4064166
    Artur_L
    Poziom 2  
    Witam wszytskich. Jestem pierwszy raz na forum i liczę na waszą pomoc.

Mam starą płytę ceramiczną AEG. Problem polega na tym że z biegiem czasu zaczynają mi się psuć poszczególne pola. Problem polega na tym, że jak się je włączy to grzeją na maxa bez względu na to co się ustawi. Na dzień dzisiejszy zespuły mi się już 3 z 4.
    Co to może być. Zależmy mi na zminimalizowniu kosztów. Czy dam radę naprawić to sam?

Pozdrawiam Artur
  • REKLAMA
  • #2 4064225
    allann
    Poziom 13  
    Ocena: 79
    Witam sprawdź czy płyta jest dobrze podłączona a pozatym masz uszkodzone dawkowniki (wyłączniki)najlepiej wymień na nowe
  • REKLAMA
  • #3 4064244
    Artur_L
    Poziom 2  
    Dzięki za odp. Jeszcze tylko pytanie. Gdzie można kupić takie wyłączniki? Czy są jakieś parametry pozwalające dobrać odpowiedni zamiennik?
  • REKLAMA
  • #4 4064564
    allann
    Poziom 13  
    Ocena: 79
    Wyłącniki mażna kupić w sklepie z cześciami AGD i są inne wyłączniki do płyt z poszerzonym polem i do płyt pojedyńczyc.Powodzenia
  • #5 4064978
    valler
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Jeśli grzeje na maksa to praktycznie na 100% dozownik (dawkownik) energii. Jeśli któreś pole jest nieaktuwne, trzeba je opomiarować (rezystancja spiralki płyty). Płyty często się przepalają
    Ostatnio kupowałem zarówno płyty grzejne jak i dozowniki energii.
    Koszt dozownika to ok 25-30 zł, a płyta ok 100 zł

Jeśli zdecydujesz się na wymianę pola grzejnego to najlepiej wymontować element grzejny i zabrać go ze sobą do sklepu.
    Nie wiem skąd jesteś, ale w Wawie najprędzej dostaniesz to w firmie PHU POPULARNA na ul. Globusowej
REKLAMA