Witam aktualizowałem BIOS na płycie ASUS P5GDC-Deluxe ( przez windowsa)
Niestety, bo restarcie płyta nie wstała.
Co można zrobić, aby ten sprzęt ożywić??
Niestety, bo restarcie płyta nie wstała.
Co można zrobić, aby ten sprzęt ożywić??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammichal462 napisał:Połowiczny sukces włożyłem druga kość od ASUS P5GDC-V Deluxe z vga i płyta ruszyła
Niestety inne sposoby nie działają
Na dyskietkę w ogóle nie reaguje, jeżeli chodzi o CD to przy uruchomieniu cos za mieli
Nie wiem może trzeba cos jeszcze wgrać oprócz pliku z biosem amiboot.rom??
michal462 napisał:plik ma rozmiar 512kb sciagnalem ze strony producenta
stacja dyskietek w ogole nie reaguje
jezeli vhodzi o cd to tak wlozylem cd do napedu i uruchomilem naciskam ctrl+home i nic
michal462 napisał:mam od plyty ASUS P5GDC-V Deluxe ale raczej sie ona niczym nie rozni szczegolnie ze jest napisane P5 series czyli pasuje na wszystkie serie tych plyt z chipsetem i915 i 925 (tak przynajmniej jest napisane)
druga sprawa to przypomnialo mi sie ze jak kupilem od goscia ta plyte jako "niesprawdzona" to bios byl odwrotnie wlozony (wcieciem na dol)
zalozylem bios prawidlowo , zresetowalem i plyta ruszyla ale wyskakiwal ten blad "cpu intel code error" postanowilem sprobowac aktualizacji i calkiem nie wstawala
michal462 napisał:phone ta kosc na obrazku jest bokiem bo i plyta jest bokiem gdyby zdjecie bylo zrobione w normalnej pozycji to sciecie na kosci byloby w gornym lewym rogu
druga sprawa to jeszcze jestem na tyle rozgarniety aby zauwazyc ze ta kosc ma z jednej strony sciecie i takie same jest na zlaczu dla kosci bios wiec trzeba wlozyc dopasowujac te sciecia sciecia
jezeli chodzi o kupno kosci to czy wystarczy jakakolwiek kosc 3.3 V ??
w sumie mam stara plyte na socket A (msi kt3 ultra ) moze bym sprobowal z ta koscia
panterka napisał:Kość BIOSU można włożyć tylko w jednym ułożeniu, na kości jak i w podstawce jeden z rogów jest ścięty, inaczej się nie włoży chyba, że siłą.
Mam dostęp do programatora.
michal462 napisał:Połowiczny sukces włożyłem druga kość od ASUS P5GDC-V Deluxe z vga i płyta ruszyła
Nirvanowiec napisał:michal462 napisał:Połowiczny sukces włożyłem druga kość od ASUS P5GDC-V Deluxe z vga i płyta ruszyła
No to odpal z ta kością dyskietkę z uniflash wyjmij kostkę wstaw swoja i zaprogramuj swoja prawidłowym biosem.. O co tyle zamieszania?