logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medion md4631 pytanie o podświetlenie przycisków na panelu

januszres 10 Lip 2007 21:11 1542 3
REKLAMA
  • #1 4069604
    januszres
    Poziom 11  
    Witam

Czy w tym "sprzęcie" podświetlenie klawiszy na panelu powinno być przez cały czas ?

Bo mam w posiadaniu ten model i gdy tylko zakładam panel to świecą przyciski niezależnie czy jest radio włączone czy nie

może mnie ktoś oświecić ?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4069887
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    A napewno masz dobrze podłączone, szczególnie pin ILL ? Jeśli dobrze to masz uszkodzenie.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 4070784
    januszres
    Poziom 11  
    Z wtyczki w której jest zasilanie podłączyłem tylko masę i plusa razem z podtrzymaniem pamięci wszystko chodzi dobrze oprócz tego podświetlenia klawiszy bez przerwy

w drugiej są same głośniki to w niej nic nie ruszałem, wpiąłem i chodzi

pozdrawiam

ps. jedyne oznaczenie ill na tym radiu znajduje sie na przycisku power (power/ill) i można nim zmieniać tylko jasność wyświetlacza poprzez krótkie naciskanie przycisku.
    Może jest jakaś kombinacja przycisków albo ukryty przełącznik do wyłączenia, instrukcja jest dość okrojona do niego i nic w niej nie pisze na ten temat. Reset radia nic nie dał

byłem w serwisie i gość powiedział ze to wynika z uszkodzenia radia. Wymieniłem radio na niby dobre ale okazało sie po podłączeniu ze potencjometr od głośności raz podgłaśniał raz zciszał przy kręceniu w tą samą stronę i przyciski nie reagowały.
    Towar oddałem i zakończyłem przygodę z firmą MEDION
    Jak ktoś ma ochotę kupić sprzęt tej marki to niepolecam

temat uważam za zamknięty

pozdrawiam
  • #4 4105148
    Endriu k..
    Poziom 12  
    ja posiadam to radio i jestem z niego bardzo zadowolony , a coś co sie posypało , to tylko tranzystor przełączający, z radia na odtwarzacz, przyczyną była zima , bo radio wiecznie było a samochodzie...a podświetlanie u mnie też jest i zmienia się w dwóch poziomach... po wyłączeniu radia gaśnie...

nadal go używam, a ma już trzeci rok ...
REKLAMA