logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 - klawiatura się podświetla, ale telefon nie uruchamia się

Brzymeq 12 Lip 2007 17:58 1328 6
REKLAMA
  • #1 4075552
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    dostalem taki telefonik ktory wg. klienta sam sie zepsol ;]
    chodzi o to ze reaguje tylko na klawisz on/off jak go sie nacisnie to podswietla sie klawiatura ale tylko wtedy jak sie przyciska klawisz, jak sie trzyma dluzej to zapala sie na sec. a jak sie pusci to tez zapala sie na sec.

nie wiem za co sie wziasc, szczerze powiem. w test mode nie wchodzi *#@
    wydaje mi sie ze to cos moze z tasma ale na marne nie ma co wymieniac, mial ktos podobny przypadek albo wie o co chodzi ?
  • REKLAMA
  • #2 4075910
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    usterek może byc wiele, zacznij od drugiej baterii, nie che sie bootowac ale nie jest powiedziane ze nie padla softowo, tylko jeżeli nie masz żadnego sprzetu do motek..wiele nie zdziałasz..
  • REKLAMA
  • #3 4075912
    gadget007
    Poziom 2  
    podstaw dszialajaca tasme jak bedzie smigac to wymienisz a jak nie to juz bedziesz wiedzial ze to nie tasma
  • #4 4076120
    Maxx22
    Poziom 12  
    Witam miałem już taki przypadek i taśma była ok Victorem zrobiłem po Tp repad a potem wrzuciłem fula dograłem flexa i było oki. Może klient próbował sam coś kombinować bo na stronach jest dużo programików do v3 i może w ten sposób ją załatwił a niechce sie przyznać często takie przypadki mam z Nokią
  • REKLAMA
  • #5 4076287
    tooomek2
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    ja teraz miałem tak, podmieniałem taśmę, wgrywałem soft a okazało się że gniazdo taśmy na płycie padło, tylko on/off działał
  • REKLAMA
  • #7 4147716
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    sorki żę poruszam ten stary temat.. mam to samo po zalaniu.. rozwiązał ktoś już ten problem?
    pozdrawiam
    Michał

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Motorola V3, który nie uruchamia się poprawnie – po naciśnięciu przycisku on/off podświetla się klawiatura tylko chwilowo, a telefon nie przechodzi do trybu testowego. Sprawdzono dwie naładowane baterie oraz wymieniono taśmę łączącą, jednak problem pozostał. W dyskusji sugerowano możliwe przyczyny takie jak uszkodzenie softu, uszkodzenie gniazda taśmy na płycie głównej lub błędy po nieudanych próbach modyfikacji oprogramowania. Zalecano podmianę taśmy i wgranie pełnego oprogramowania (softu) wraz z flexem, co w niektórych przypadkach rozwiązało problem. Jeden z użytkowników zgłosił podobny problem po zalaniu telefonu, co może wskazywać na uszkodzenia sprzętowe. Brak komunikacji ze smart clipem potwierdza poważniejsze uszkodzenie sprzętowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA