logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 - klawiatura się podświetla, ale telefon nie uruchamia się

Brzymeq 12 Lip 2007 17:58 1334 6
REKLAMA
  • #1 4075552
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    dostalem taki telefonik ktory wg. klienta sam sie zepsol ;]
    chodzi o to ze reaguje tylko na klawisz on/off jak go sie nacisnie to podswietla sie klawiatura ale tylko wtedy jak sie przyciska klawisz, jak sie trzyma dluzej to zapala sie na sec. a jak sie pusci to tez zapala sie na sec.

nie wiem za co sie wziasc, szczerze powiem. w test mode nie wchodzi *#@
    wydaje mi sie ze to cos moze z tasma ale na marne nie ma co wymieniac, mial ktos podobny przypadek albo wie o co chodzi ?
  • REKLAMA
  • #2 4075910
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    usterek może byc wiele, zacznij od drugiej baterii, nie che sie bootowac ale nie jest powiedziane ze nie padla softowo, tylko jeżeli nie masz żadnego sprzetu do motek..wiele nie zdziałasz..
  • REKLAMA
  • #3 4075912
    gadget007
    Poziom 2  
    podstaw dszialajaca tasme jak bedzie smigac to wymienisz a jak nie to juz bedziesz wiedzial ze to nie tasma
  • REKLAMA
  • #4 4076120
    Maxx22
    Poziom 12  
    Witam miałem już taki przypadek i taśma była ok Victorem zrobiłem po Tp repad a potem wrzuciłem fula dograłem flexa i było oki. Może klient próbował sam coś kombinować bo na stronach jest dużo programików do v3 i może w ten sposób ją załatwił a niechce sie przyznać często takie przypadki mam z Nokią
  • #5 4076287
    tooomek2
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    ja teraz miałem tak, podmieniałem taśmę, wgrywałem soft a okazało się że gniazdo taśmy na płycie padło, tylko on/off działał
  • REKLAMA
  • #7 4147716
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    sorki żę poruszam ten stary temat.. mam to samo po zalaniu.. rozwiązał ktoś już ten problem?
    pozdrawiam
    Michał

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Motorola V3, który nie uruchamia się poprawnie – po naciśnięciu przycisku on/off podświetla się klawiatura tylko chwilowo, a telefon nie przechodzi do trybu testowego. Sprawdzono dwie naładowane baterie oraz wymieniono taśmę łączącą, jednak problem pozostał. W dyskusji sugerowano możliwe przyczyny takie jak uszkodzenie softu, uszkodzenie gniazda taśmy na płycie głównej lub błędy po nieudanych próbach modyfikacji oprogramowania. Zalecano podmianę taśmy i wgranie pełnego oprogramowania (softu) wraz z flexem, co w niektórych przypadkach rozwiązało problem. Jeden z użytkowników zgłosił podobny problem po zalaniu telefonu, co może wskazywać na uszkodzenia sprzętowe. Brak komunikacji ze smart clipem potwierdza poważniejsze uszkodzenie sprzętowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA