logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clio 1.4 1991 - sporadyczne problemy z odpalaniem, rozrusznik kręci, brak zapłonu

igor wendycz 15 Lip 2007 21:36 2524 4
REKLAMA
  • #1 4084811
    igor wendycz
    Poziom 2  
    Mam clio 3 rok i wcześniej nie miałem takich przebojów. Auto jest mniej więcej w dobrym stanie, od pewnego czasu ma takie momenty kiedy nie chce odpalić. Wszystko zostało sprawdzone, jest iskra, diagnostyka komputerowa niczego nie wykazała, czujniki sprawdzone, ciśnienie paliwa ok. Nie wiem za bardzo co robić jak pojadę do mechanika to odpala bez problemu potem trochę pojeżdżę i któregoś dnia nie odpali. Rozrusznik kręci i nic poza tym, odpala dopiero po "pchnięciu". Proszę o pomoc może ktoś był w podobnej sytuacji.

Igor W.
  • REKLAMA
  • #2 4084893
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2104
    wygląda na uszkodzoną kostkę stacyjki (w pozycji na rozrusznik nie podaje napięcia na zapłon)
    W momencie gdy nie pali trzeba by sprawdzić czy jest iskra
    To jest na gaźniku?
  • REKLAMA
  • #3 4085797
    igor wendycz
    Poziom 2  
    Stacyjka była wymieniana z 2 miesiące temu, problem ten był zarówno na starej jak i na nowej. W tym modelu jest monowtrysk, czy może być coś nie tak z komputerem ECU? Ostatnio zauważyłem taką rzecz że jak go popchnę sam a nie ma górki to nie odpali bo za mała prędkość ale potem kluczykiem odpali.
  • REKLAMA
  • #4 4085815
    jarecki04
    Poziom 26  
    Ocena: 283
    Sprawdź w sytuacji awaryjnej czy jest iskra i czy wtryskiwacz podaje paliwo. Bo tak to można wróżyć
  • #5 4113454
    wmalczewski
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Ja mialem podobny problem , przyczyna byl zly kontakt czujnika zaplonu przy kole zamachowym-wystarczylo rozpjac i zlaczyc kostkę i problemu nie ma.
REKLAMA