logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PANASONIC GD96 - Telefon uruchamia się, ale nie działa wyświetlacz i klawiatura

jarek1 01 Lis 2003 20:48 1658 6
REKLAMA
  • #1 383077
    jarek1
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    jak w temacie aparat uruchamia się ale wyświetla tylko stan baterii i antenkę nic poza tym nie działa klawiatura , gdy zgaśnie podświetlenie i nacisnę przycisk to podświetlenie wróci ale na wyświetlaczu nic się nie pojawi. Gdy włożę karte do aparatu to się wogóle nie uruchomi. wygrzałem płytę i przefleszowałem aparat i dalej nic nie pomogło , może ktoś coś pomóc ? a jeszcze jedno ładowanie działa
  • REKLAMA
  • #2 383258
    osokin
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    padl najprawdopodobniej procek
  • REKLAMA
  • #3 383740
    seba30
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    To jest chyba typowa dla nich przypadłość bo ja mam tez gd96 z tymi samymi objawami.
  • REKLAMA
  • #4 386698
    wirtual
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    witam
    tez mam ten problem dalem na forum techtronic i odpowiedzieli mi ze do wina wspolpracy z gprs i zeby wgrac flash od gd95 bez gprs.jeszce mi sie to nie udalo - crc error :(
  • REKLAMA
  • #5 657221
    contel
    Poziom 14  
    ja wgrałem od 95 i telefon pokazuje prawie normalnie ale tak po włozeniu karty szaleje a jak spowrotem przefleszuje na GD96 to tylko stan bateri
  • #6 682188
    Robinson
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Witam. Mam to samo tyle że dzisiaj go fleshowałem versją GAD96A17 , a mój telefon na wersję GAD96A16. Teraz pytanie czy ma może ktoś flesha do wersji GAD96A16 ??? Napiszcie też jakim programem najlepiej go fleshować. Dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Panasonic GD96, który uruchamia się, wyświetlając jedynie ikonę baterii i anteny, ale nie reaguje na klawiaturę, a po zgaszeniu podświetlenia ekran pozostaje pusty mimo reakcji na przyciski. Po włożeniu karty SIM telefon się nie uruchamia. Próby naprawy obejmowały wygrzewanie płyty i ponowne flashowanie, które nie przyniosły efektu. W dyskusji wskazano, że prawdopodobną przyczyną jest uszkodzony procesor. Inni użytkownicy potwierdzają typowość tego problemu dla modelu GD96. Sugerowano wgranie firmware z modelu GD95, który nie obsługuje GPRS, jednak próby kończyły się błędem CRC. Flashowanie wersji GAD96A17 na telefonie z GAD96A16 powodowało częściową poprawę, lecz po włożeniu karty SIM pojawiały się problemy. Zalecane jest użycie programu Winmodo do flashowania, z zachowaniem zgodności wersji oprogramowania. Polecano pobranie pakietu G-tools ze strony serwisgsm.one.pl, zawierającego narzędzia do flashowania i zdejmowania simlocka.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA