logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nieprawidłowe działanie pralki Polar Dafne po montażu programatora P-124

rasy 17 Lip 2007 15:39 2661 3
REKLAMA
  • #1 4089373
    rasy
    Poziom 2  
    witam

po regeneracji (wyczyszczeniu stykow oraz nasmarowaniu) wspomnianego programatora i jego ponownym zamontowaniu, mam problem z poprawnym dzialaniem pralki.

objawy:
    po wystartowaniu z programu 2, nabiera wode jednoczesnie ja wypuszczajac;
    nie udalo mi sie na zadnym ustawieniu uzyskac jakichkolwiek obrotow bebna :(

zastanawiam sie juz czy poprawnie podpialem ten programator.
    w sumie mozna go podlaczyc prawidlowo oraz do goory nogami.
    w zwiazku z tym moje pytania:
    czy przy prawidlowym podlaczeniu silniczek programatora oraz przekaznik powinny byc u gory czy na dole programatora ?
    czy ma znaczenie sposob podlaczenia silniczka do pary niebieskich przewodow (ktory styk do ktorego niebieskiego) oraz przekaznika do pary bialych ?

dodam ze kupilem nowy egzemplarz owego programatora (z napisem "czesc zamienna" czyli pewnie tez po jakims serwisowaniu) i objawy sa te same co przy moim, naprawionym, a poniewaz sprzedawca zarzeka sie ze jego jest sprawny (i w sumie nie mam podstaw by mu nie wierzyc) wiec podejrzewam ze to cos innego jest przyczyna tego dziwnego zachowania.

jaka inna usterka moze dawac podobne objawy ?

z gory dzieki za pomoc,

Pozdrawiam,
    Radek

Przeniosłem z AGD i Systemy Grzewcze.
    Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
    Porządnego Polaka uprasza się o korzystanie z przycisku "Pisownia" przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne nie będą tolerowane.
    [_P_]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4089728
    maciejka31
    Poziom 16  
    Ocena: 60
    Witam silniczek i elektromagnes są na górze,nie napisałeś czy wylewając wode pracuje pompa,bo może wąż spusyowy jest za nisko pozdrawiam
  • #4 4091063
    rasy
    Poziom 2  
    witam

czyli programator podłączyłem prawidłowo, silniczkiem do góry ...
    wylewając wodę pompa pracuje.
    dodam, że tuż przed zabraniem się za naprawę programatora, bęben działał i generalnie wyglądało na to że po jego wymianie wszystko powinno być OK (wg informacji od serwisanta)
    a tymczasem po wymianie, okazało się że dafne działa gorzej niż przed wypięciem p-124

pozdrawiam,
    Radek

Z jakiej litery zaczynamy zdanie?
    Co z interpunkcją?
    Proszę poprawić!
    [_P_]
REKLAMA