logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes Sound 4000a by Grundig pali się tylko dioda

Meteor80 17 Lip 2007 18:41 1382 6
REKLAMA
  • #1 4089946
    Meteor80
    Poziom 15  
    Ocena: 46
    Witam.
    Dostało sie w moje ręce takie radyjko jak w temacie. Przyjechało do polski z samochodem z Niemiec. Niestety nie działa nie włącza się tylko błyska się diodka security i nie reaguje na przycisk I/O.
    Macie jakiś pomysł??
    Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 4090061
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Coraz więcej w te wakacje jest takich postów z żalami że nie działa a żaden nie sprawdzi podstawowych rzeczy nim zapyta, takich jak bezpieczniki, zasilanie....

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 4091358
    robert klimowski
    Poziom 21  
    Ocena: 50
    a może dwóch plusów nie ma? k.4 i 7 dolnej kości iso
  • #4 4092082
    picia22
    Poziom 27  
    Ocena: 80
    na pewno był wyciągany akumulator i mogli zwarcie zrobić na pewno bezpiecznik, albo cosik lepszego ale najpierw może by tak wyjąć radyjko co
  • REKLAMA
  • #5 4097192
    Meteor80
    Poziom 15  
    Ocena: 46
    Naprawdę jesteście bardzo pomocni. Czy naprawdę wszystkich uważacie za tępaków którzy ze spalonym bezpiecznikiem od razu na forum szukają pomocy, albo z brakiem prądu. Jeśli o to chodzi to sprawdziłem bezpiecznik i jest on OK. Tak samo jak zasilanie. No i oczywiście nie wyjmowałem radia bo dostarczono mi je zdemontowane. Po prostu pytam bo może ktoś miał podobną usterkę i może doradzić gdzie mam szukać ale widzę że trzeba wszystko po malutku sprawdzać samemu.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 4097381
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Ano, właśnie, nie ma co się lenić i czekać aż ktoś zgadnie co to za usterka w pomalutku sprawdzać samemu a dopiero jak czegoś nie zrozumiesz to zapytać. Nie lubimy tu takich cwaniaków co czekają na gotowe a taka tutaj jest większość, niestety.

SławeK
  • #7 4098528
    picia22
    Poziom 27  
    Ocena: 80
    jesli pali sie tylko dioda i a radio niereaguje to zacznij od sprawdzenia czy sa wszytskie napiecia np.procek czy ma 5v albo pamięć

Podsumowanie tematu

✨ Mercedes Sound 4000a by Grundig pochodzący z samochodu sprowadzonego z Niemiec nie uruchamia się, a jedynie świeci dioda security i radio nie reaguje na przycisk włączania. W dyskusji sugerowano sprawdzenie podstawowych elementów takich jak bezpieczniki, zasilanie oraz obecność napięć na kluczowych pinach, np. 5V na procesorze i pamięci. Wskazano również na możliwość uszkodzenia bezpiecznika lub zwarcia, zwłaszcza po odłączeniu akumulatora. Autor potwierdził, że bezpiecznik i zasilanie zostały sprawdzone i są prawidłowe, a radio jest już zdemontowane. Zalecane jest systematyczne, krok po kroku diagnozowanie układu zasilania i sygnałów sterujących, aby zlokalizować przyczynę braku reakcji urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA