logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 14PT1563/58 L6.1 AA - brak zasilania, podejrzenie uszkodzenia zasilacza

oxy15 19 Lip 2007 15:59 1350 3
REKLAMA
  • #1 4095577
    oxy15
    Poziom 10  
    Witam
    Pewnego dnia włączyłem sobie telewizor po chwili zaczęła balansować głośność - głośniej, ciszej (wcześniej już też tak było, były także problemy z gubieniem obrazem) wyłączyłem telewizor z sieci po ponownym podłączeniu już się nie włącza (tak jakby nie miał zasilania - czerwona dioda w ogóle się nie zaświeca) podejrzewam że padł zasilacz. Co musiałbym ew. wymienić, naprawić aby ożył ponownie? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4095621
    baniaczek
    Poziom 16  
    Niestety bez zajrzenia do środka i zrobienia podstawowych oględzin i pomiarów,trudno coś poradzić.A ta pretwornica nie jest zbyt prosta.Na początek sprawdż 7504(tranzystor polowy) i 7502.
  • REKLAMA
  • #3 4095664
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 4095737
    oxy15
    Poziom 10  
    Rozkręciłem obudowę podłączyłem TV do sieci i działa?! Więc teraz znowu nie mogę sprawdzić co jest nie tak bo wszystko działa jak należy. Ale pamiętam że wcześniej (jak nie działał) włączając go było słychać taki dziwny odgłos jakby jakieś zwarcie na płycie głównej. Dzięki za rady jeśli znowu będzie problem posprawdzam te podzespoły. Pozdr.
REKLAMA