logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Domowa tvk - jakie zasady, szprzęt?? pytanie lamera

viperPL 02 Lis 2003 22:45 1805 5
REKLAMA
  • #1 384488
    viperPL
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    Witam. Chciałbym zbudować w domku jednorodzinnym tvk. Instalacja ma być doprowadzona do 5 pokoi. Mam antenę turystyczną szerokopasmową z DIpol`u i satkę.
    Interesuje mnie to jak zrobić aby jednym przewodem szedł sygnał do każdego TV i aby każdy tv mógł odbierać dowolny program (sat lub z nadajników naziemnych) bez konieczności instalowania przy każdym TV tunera.

Bardzo dziękuję za pomoc.
    viperPL pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 384563
    aceton
    Poziom 26  
    Ocena: 93
    do satelity musisz miec tyle tunerow ile bedziesz chcial ogladac programow z nich tak ze juz sprawa wydaje sie byc niezabardzo oplacalna ja proponuje konwerter quadro i multi switch wiecej szczegolow znajdziesz na stronce Dipola i nawet sa tam schematy
  • REKLAMA
  • #3 384587
    itadek
    Poziom 23  
    Ocena: 227
    są do tego typu instalacji specjalne multiswitche do których doprowadzamy sygnał antenowy TV oraz RADIO no i sygnał z jednego konwertera (cztery przewody) i każdy może oglądać co mu się podoba ale musi być podłączony tuner przy każdym tv
    polecam poszperac w instalacjach domowych na
    www.dipol.com.pl
  • REKLAMA
  • #4 384595
    aceton
    Poziom 26  
    Ocena: 93
    dokladnie tak jak ja pisalem
  • REKLAMA
  • #5 384635
    viperPL
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    wiec jestem w kropce. I mam 2 mozliwosci --> albo 1 tuner na strychu i przedluzacz pilotów albo multiswitch i 5 tunerków.

Co jest Waszym zdaniem lepiej sie sprawdza i jesli mozna to prosze was znawców tematu o podanie mi kosztów 1 jak i drugiej wersji. ( nie chodzi mi o jakis Hi end :)
  • #6 384656
    Michał2
    Poziom 26  
    Ocena: 7
    Wszystko zależy od tego , kto będzie w tych pokojach przebywał . Jak będzie to jedna osoba , wędrująca po apartamentach , to 1 tuner i zdalny pilot , ale jak będą tam różne niezależne osoby , to oczywistym jest , że trzeba osobne tunery i multiswitch . No chyba że wszyscy będą zgodnie oglądać ten sam program (nigdy takich nie spotkałem :) )
    Ceny sprawdź pod podanymi linkami i sam podejmij decyzję .
REKLAMA