Ja bym zdecydowanie wybrał PS3 . Moim zdaniem bije xbox'a na pysk. Jak włączysz ps3 to możesz w pewnej chwili pomyśleć że nie podłączyłeś tego prawidłowo do kontaktu, albo że w ogóle tego ie włączyłeś. PS3 działa tak cicho że prawie tego nie słychać

co się zalicza za ogromny plus. Nie mam pojęcia jak to ci japońce zrobili, ale chwała im za to. W przeciwieństwie do traktorowatego xboxa , którego słychać na odległość. Do tego xbox ci po kilku godzinach grania - ogrzeje cały pokój, i będziesz się bał czy Ci się nie spali. PS3 nagrzewa bardzo słabo nawet przy kilkunasto-godzinnym użytkowaniu.
Kupuj konsolę z przyszłścią. Xbox za pare miesięcy wyda pewnie kolejną wersję wzbogaconą o coś tam, a ps3 będzie ci służyć na pare dobrych lat.
Masz tam napęd Blu-ray , co jest nowością na świecie w chwili obecnej. Tak za rok , może dwa - to już takie płyty i odtwarzacze będą standardem, a xbox będzie przestarzały, z brakiem takiego napędu

.
Sam przymierzam się do kupna PS3 (to co pisałem wyżej to dowiedziałem się tych rzeczy czytając sporo o tym ps3

) . Moim zdaniem te 2300zł to nie jest wcale dużo jak na taki kombajn multimedialny, z dyskiem nawet do 80 GB , internetem, napędem Blu-ray, full HD nawet do 1080p - czyli tyle ile mają najnowsze same odtwarzacze HD ;] i telewizorki. Mam właśnie tv Sony bravia LCD 40 cali z full HD 1080p i obraz jest poprostu przezajebisty

. I mam zamiar kupić ps3 też pod kątem oglądania na nim filmów, gdyż obecnie cany zwykłych odtw. blu-ray zaczynają się od 2000 zł około

.
pozdrawiam