logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór konsoli: Microsoft Xbox 360 czy Sony PlayStation 3?

maverik001 22 Lip 2007 12:05 11788 8
REKLAMA
  • #1 4103455
    maverik001
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam...
    jak waszym zdaniem bedzie dobra konsola Microsoft Xbox360 czy Sony PlayStation 3 ?
  • REKLAMA
  • #2 4103504
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 838
    Jeżeli zamierzasz kupić konsolę, to na pewno PS3.
    Zapewne słyszałeś, że XBox-y się przegrzewają...
  • #3 4103563
    maverik001
    Poziom 11  
    te nowe modele z tego roku chyba już są OK ?
  • REKLAMA
  • #4 4233247
    Gutek666
    Poziom 19  
    Ja miałem taki sam dylemat a mianowicie nie wiedziałem która konsole wybrać ale po długim czasie czytania o tych dwóch konsolach wybrałem PS3 i to był strzał w dziesiątje PlayStation 3 ma dużo bardziej rozbudowany hardware i wiecej możliwości gry również wygladaja lepiej a szczególnie w HD X-Box szybko sie przegrzewa i nie jest tak wydajny jak PS3 i nie ma napędu Blu-Ray oprócz wymienionych wyżej opcji możesz również oglądać filmy różnego formatu zaczynając od AVI do Blu-Ray, zgrywać muzyke na dysk i wideoklipy również PS3 posiada opcje podłaczenia do internetu, posiada przeglądarke HTML i pozwala na gre w sieci.

Tutaj zamieszczam link do szerszego opisu

http://pl.wikipedia.org/wiki/Sony_PlayStation_3

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4234308
    beamer.kun
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    Gutek666 napisał:
    ... High The Finition (HD) ...
    Ciekawe rozwinięcie , nie ma co :)

A którą konsolę brać to zależy od dwóch rzeczy:
    1. Ile pięniędzy możesz na to przeznaczyć
    2. Na którą konsolę jest więcej gier które cię interesują

Na plus PS3 jest napewno napęd BluRay
  • REKLAMA
  • #6 4235712
    Gutek666
    Poziom 19  
    maverik001 wogóle poczytaj sobie co i jakie dodatki ma dany sprzęt i bedziesz wiedział i zdecydujesz co ci bardziej odpowiada mi bardziej odpowiada PS3 jednym zdaniem bije wszystko

A co do HD to sie pomyliłem powinno być HighDefinition

ja polecam Ci PS3 i tyle a wybór należy do Ciebie. Tylko musisz sie liczyć z tym że różnica w cenie też jest.(PS3 ok. 2000zł X-Box 360 1500 zł)
  • #7 4272126
    Avenged
    Poziom 12  
    Ja bym zdecydowanie wybrał PS3 . Moim zdaniem bije xbox'a na pysk. Jak włączysz ps3 to możesz w pewnej chwili pomyśleć że nie podłączyłeś tego prawidłowo do kontaktu, albo że w ogóle tego ie włączyłeś. PS3 działa tak cicho że prawie tego nie słychać :D co się zalicza za ogromny plus. Nie mam pojęcia jak to ci japońce zrobili, ale chwała im za to. W przeciwieństwie do traktorowatego xboxa , którego słychać na odległość. Do tego xbox ci po kilku godzinach grania - ogrzeje cały pokój, i będziesz się bał czy Ci się nie spali. PS3 nagrzewa bardzo słabo nawet przy kilkunasto-godzinnym użytkowaniu.
    Kupuj konsolę z przyszłścią. Xbox za pare miesięcy wyda pewnie kolejną wersję wzbogaconą o coś tam, a ps3 będzie ci służyć na pare dobrych lat.
    Masz tam napęd Blu-ray , co jest nowością na świecie w chwili obecnej. Tak za rok , może dwa - to już takie płyty i odtwarzacze będą standardem, a xbox będzie przestarzały, z brakiem takiego napędu :P .
    Sam przymierzam się do kupna PS3 (to co pisałem wyżej to dowiedziałem się tych rzeczy czytając sporo o tym ps3 :P ) . Moim zdaniem te 2300zł to nie jest wcale dużo jak na taki kombajn multimedialny, z dyskiem nawet do 80 GB , internetem, napędem Blu-ray, full HD nawet do 1080p - czyli tyle ile mają najnowsze same odtwarzacze HD ;] i telewizorki. Mam właśnie tv Sony bravia LCD 40 cali z full HD 1080p i obraz jest poprostu przezajebisty :P . I mam zamiar kupić ps3 też pod kątem oglądania na nim filmów, gdyż obecnie cany zwykłych odtw. blu-ray zaczynają się od 2000 zł około :P .

pozdrawiam
  • #8 5947957
    mkf118
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Co wy wszyscy za farmazony chrzanicie za przeproszeniem? Na dzień dzisiejszy nie opłaca się PS3 kupować!

To, że Xbox jest głośny to się zgadza ale siedziałeś kiedyś może na xboxsie 16 godzin jak nie to skąd możesz wiedzieć? Ja miałem taką okazje i do tego stał on w otwartej szafce i zrobił się delikatnie ciepły. Od ponad pół roku wszystkie konsole wyposarzone w moduł HD mają nową technologie procesorów 65nm i nowe chłodzenie, przez co przegrzewanie ( RRoD ) już w nich nie występuje. Chciał bym też sprostować, że XBOX jest o jakieś 3 Lata starszy a jego specyfikacje są podobne, jedynie procesor PS3 jest troszkę wydajniejszy. Blu-Ray hah jedyna rzecz ( nowa, którą wprowadził sony ) lepiej sobie poczytajcie troche o tych napędach a potem zastanówcię się czy naprawde są one takie opłacalne. Za jakieś wynalazki wielkie dzięki. Nie mam zamiaru 2x tyle płacić za coś co ma 20x mniej gierek i zapewnie 50% mniej rozrywki. A różnica grafiki jest nie zauważalna gołym okiem. No cóż nie bez powodu Capcom rezygnuje z PS3 i postanowił pisać gry dla XBox'a to samo ze Square-Enix. No cóż nie bez powodu PS3 w ubiegłym roku otrzymał miano najgorszym nie wypałem roku i nie bez powodu sprzedawał się 19% słabiej niż w roku poprzednim. No cóż nie bezpowodu mają sprzedane coś koło 8 mln konsol, przy czym Xbox ma prawie 25 mln. Nie chciał bym zaznaczać co będzie w przyszłym roku, może wycofają ją z rynku? I co nie doczeka się standardu Blu-Ray? Wielka szkoda bo i ja dziękuje za tego typu wynalazki.

Po za tym PS3 do Xbox Live może sobie ewętualnie pozazdrościć nie wspominając o pięknie przylegających i wykonanych padach.

Koledzy co szukają nowych wrażeń lepiej niech sobie poczytają więcej na temat tych 2 konsol i niech nie popełnią tego samego błędu co ja, czyli kupno PS3. :(
  • #9 5947973
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Temat trochę "wiekowy", a i autor tematu pewnie już dokonał zakupu- zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru konsoli między Microsoft Xbox 360 a Sony PlayStation 3. Wiele opinii wskazuje na przewagę PS3 ze względu na bardziej zaawansowany hardware, cichą pracę, mniejsze nagrzewanie się oraz obecność napędu Blu-Ray, który umożliwia odtwarzanie filmów w wysokiej rozdzielczości i różnorodnych formatów multimedialnych. PS3 oferuje także rozbudowane funkcje sieciowe, takie jak przeglądarka HTML i gry online. Xbox 360 jest krytykowany za głośną pracę i problemy z przegrzewaniem się, choć nowsze modele z procesorami 65nm i ulepszonym chłodzeniem mają te problemy zminimalizowane. Cena PS3 jest wyższa niż Xbox 360, a wybór konsoli powinien zależeć od budżetu oraz dostępności interesujących gier. Różnice w grafice między konsolami są według niektórych użytkowników minimalne, a Xbox 360 ma dłuższą obecność na rynku. W dyskusji pojawia się także uwaga, że technologia Blu-Ray może stać się standardem w przyszłości, co przemawia za wyborem PS3.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA