logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala Platan-Sigma czy Slican CCt 1668.L która wybrać?

pieterek 22 Lip 2007 21:42 3480 7
REKLAMA
  • #1 4105076
    pieterek
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Proszę o opinię Kolegów instalatorów jak i użytkowników ,którą centralę telefoniczną wybrać.Interesują mnie tylko te dwie firmy,więc nie proponujcie coś innego.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4105929
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Na dzień dzisiejszy przewaga Slicana to gotowa karta LAN/VoIP,
    info o awariach na komórke, zarzadzanie centralą przez kipera po sieci lan, usb, rs, modem.
    Slican ma swoje aparaty systemowe, a Platan posiłkuje sie Panasonic-kowymi.
  • REKLAMA
  • #3 4105936
    bolo2
    Poziom 19  
    Ocena: 38
    Zdecydowanie proponuję Slicana. Ma bardzo przyjazny serwis, ponadto centrala CCT ma niespotykaną funkcję: wybieranie numerów miejskich bez "0".
  • #4 4106172
    trig
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Sigma też ma wybieranie do miasta bez 0 i przyjazny serwis . Zdecydowanie wole Platana przynajmniej nie odrzucają do przedstawicieli szarego człowieka jak ma drobne pytania jak to czyni Slican.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4107020
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Zdecydowanie Slican.

ps

Platana a konkretnie Sigmę postawiłem raz i dopiero po trzech albo czterech miesiącach i kolejnych wersjach firmware zaczęła pracować poprawnie.
    (mam nadzieję że ostatni raz).

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 4107143
    suncez
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Instaluję centrale Slican, są bardzo dobre, Platan sporadycznie się trafia i to maleństwa, nie mam porównania, ale od zaprzyjaźnionych serwisantów słyszałem opinie, że cyfrowe centrale Platana to sprzęt eksperymentalny i nieprzewidywalny, przynajmniej jak wchodzi na rynek,
    Serwis Slicana jest wzorcowy, podziwiam wiedzę i cierpliwość z jaką odpowiadają na moje pytania.
    Nie wiem jak traktują człowieka z ulicy, ale uważam niech każdy robi to co potrafi najlepiej, a będzie dobrze. Od tego jestem aby pomagać klientom i jeśli to możliwe także przez telefon bez opłat.
    Natomiast wiem, że pracownicy odpowiedzialni w firmach za sieć telefoniczną czasem w bardziej skomplikowanych przypadkach dotyczących użytkowania centrali, kontaktują się ze Slicanem i otrzymują pełne wsparcie.
  • #7 4112451
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 4117947
    pieterek
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Dzięki Koledzy za informację .Temat zamykam.Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru centrali telefonicznej między Platan-Sigma a Slican CCT 1668.L. Użytkownicy i instalatorzy wskazują na przewagę Slicana, podkreślając jego wbudowaną kartę LAN/VoIP, możliwość zarządzania centralą przez sieć LAN, USB, RS oraz modem, a także funkcję informowania o awariach na telefon komórkowy. Slican oferuje własne aparaty systemowe oraz unikalną funkcję wybierania numerów miejskich bez "0". Serwis Slicana jest oceniany jako bardzo przyjazny i profesjonalny, z szybkim wsparciem technicznym, co jest istotne w przypadku bardziej skomplikowanych problemów. Platan korzysta z aparatów Panasonic i według części użytkowników ma mniej stabilne oprogramowanie, wymagające aktualizacji firmware przez kilka miesięcy po instalacji. Dodatkowo Slican posiada zaawansowane funkcje trasowania połączeń, zarówno statycznego, jak i dynamicznego, umożliwiające m.in. odrzucanie połączeń anonimowych oraz przekierowanie klientów z określonych regionów na wybrane numery wewnętrzne. Podsumowując, większość opinii faworyzuje centralę Slican ze względu na stabilność, funkcjonalność i wsparcie serwisowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA