logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czajnik Braun WK210 - włącznik nie zaskakuje po naprawie, jak działa zabezpieczenie?

marcij 23 Lip 2007 13:45 3568 2
REKLAMA
  • #1 4106751
    marcij
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam !

Mam problem z czajnikiem Braun WK210. Pewnego razu po wlaczeniu pstryknal i wywalilo bezpieczniki w calym domu, po czym czajnik oczywiscie przestal sie wlaczac. Rozlozylem go , przygialem troche blaszki zalaczajace i teraz czajnik wprawdzie grzeje ,ale wlacznik nie chce "zaskakiwac". Gdzy przycisne wylacznik to lampki sie swieca i czajnik grzeje , ale jak go puszcze to przestaje i przycisk wraca w pozycje wylaczony. Wyglada mi to na to zabezpieczenie przed wlaczeniem czajnika bez pradu , powiedzcie mi jak ono jest rozwiazane ? Czy jest tam jakis czujnik elektryczny , czy bimetalowa blaszka na grzalce ?

z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4110526
    mieciop
    Poziom 18  
    Ocena: 105
    Witam!
    Masz rację wszystko oparte jest na bimetalku i szkoda
    czasu na naprawę. Zapytaj w serwisie ile kosztuje nowy,
    czy warto wymieniać.
  • #3 4124393
    marcij
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Dzieki za odpowiedz , przygialem jeszcze troche blaszke i sprezynke w mechanizmie zalaczajacym i teraz wlacza sie niezaleznie od tego czy jest prad czy nie , ale to mi nie przeszkadza za bardzo ,wazne ze dziala.
REKLAMA