logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Royal-Lux tv-6399txt/st. Brak menu. Nie ma sygnałów wy..

TELEVID 24 Lip 2007 16:13 1029 5
REKLAMA
  • #1 4110299
    TELEVID

Poziom 15  
    Ocena: 6
    Mam problem polegający na braku menu.
    Brak sygnałów wychodzących z procesora ST9Monica3
    Konto firmowe:
    F.H.U. TELEVID
    Braci Saków 25, Tarnów, 33-100 | Strona WWW: televid.pl
  • REKLAMA
  • #2 4110433
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    Zacznij od sprawdzonego wsadu pamieci.Tymczasem.
  • REKLAMA
  • #3 4113276
    TELEVID

Poziom 15  
    Sądzisz ,że za brak OSd odpowiada pamięć ? Podstawiałem pamięć ze wsadem z naszego forum-pamięci ale objaw jest ten sam ,tylko z tą różnicą , że rozjechana jest gometria.
    Konto firmowe:
    F.H.U. TELEVID
  • REKLAMA
  • #4 4113430
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    Od czegos trzeba zaczac,sprawdz czy do procesora dochodzi V i H.
  • REKLAMA
  • #5 4116619
    zbig488
    Poziom 2  
    Myślę że faktycznie trzeba sprawdzić czy wchodzą na procesor sygnały V i H które synchronizują OSD z procesora jeżeli tak to czy procesor jest sprawny na tych nogach czy nie przywiera i elementy jeszcze bym zobaczył czy idzie s1 na ramkę . Dokładnie nie pamiętam bo bardzo dawno miałem te telewizory jeszcze na MONICE 3 to pierwszy procesor w ROYAL LUX . Geometria się rozjechała z nową pamiecią raczej włożyłbym lub zaprogramował starą narazie tyle wiecej się nie przypomina

Dodano po 24 [minuty]:

Myślę że faktycznie trzeba sprawdzić czy wchodzą na procesor sygnały V i H które synchronizują OSD z procesora jeżeli tak to czy procesor jest sprawny na tych nogach czy nie przywiera i elementy jeszcze bym zobaczył czy idzie s1 na ramkę . Dokładnie nie pamiętam bo bardzo dawno miałem te telewizory jeszcze na MONICE 3 to pierwszy procesor w ROYAL LUX . Geometria się rozjechała z nową pamiecią raczej włożyłbym lub zaprogramował starą narazie tyle wiecej się nie przypomina
  • #6 4134488
    TELEVID

Poziom 15  
    Impulsy wchodzą. Wszystko wskazuje na procka -brak możliwości zakupu.Temat zakańczam.
    Konto firmowe:
    F.H.U. TELEVID
REKLAMA