logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610 - brak dzwonków, dźwięk tylko w słuchawkach i radio na głośniku

Romul 24 Lip 2007 21:13 2528 3
REKLAMA
  • #1 4111372
    Romul
    Poziom 10  
    W mojej nokii 6610 brak dzwieku. Tzn. słychać klawiaturę słychać głos dzwoniącego a nie słychać dzwonków. Czasem jak rozbiorę i złożę to mam tak, że słychać w słuchawkach mikrozestawu dzwonki radio itp. Ciekawe, że radio słychać wtedy gdy ustawię je w pozycji GŁOŚNIK a nie MIKROZESTAW.
    Niedawno miałem odwrotnie tzn. z głośnika słyszałem radio w ustawieniu mikrozestaw a na mikrozestawie cisza.
    Co tu można z nią zrobć?
    Pozdrawiam
    Romul
  • REKLAMA
  • #2 4111393
    gsmrybnik
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    a opcja szukaj ...
    może od tego zacznij zamiast pisać kolejny raz ten sam temat

a co do telefonu to może opisz jego historie ??
    od dzwonków jest układzik oznaczony jako N150
    i on najprawdopodobniej wymaga wymiany

pozdrawiam
    gsmrybnik.
  • REKLAMA
  • #3 4111689
    Romul
    Poziom 10  
    Telefon nabyłem jako uszkodzony na Allegro z opisem braku dzwięku. Obudowa wymienna była połamana, klawiatura też rozwalona. Płyta głowna trochę sfatygowana (połamane 2 zewnętrzne zaczepy). Poza tym nic nie było z płytą robione, nie grzane ani nic z tych rzeczy. Ekrany tez nie były zdejmowane. Zauważyłem, że dźwięk jest wtedy jak rozbiorę tel. i poruszam płytką, wejdę w radio i w sumie nie wiem co pomaga i wtedy radio się odzywa na słuchawkach. A dźwięk najczęściej ginie gdy telefon się rozładuje do zera.

Pozdrawiam
    romul
  • #4 4111773
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    90% zimne luty, n150 i cpu do grzania ;)
REKLAMA