Trafił do mnie padnięty ADS LX800. Pali bezpiecznik sieciowy, opór wejściowy transformatora sieciowego toroidalnego, mierzony przy odłączonym układzie soft startu, wynosi wg miernika 0,1 Ω. Mam prośbę - może ktoś z Szanownych Forumowiczów miałby możliwość zmierzyć opór uzwojenia pierwotnego w takim transformatorze i dla porównania opór jednego z głównych uzwojeń wtórnych (zasilających końcówkę mocy). U mnie opór tego uzwojenia wynosi ok. 0,6Ω. Na zdrowy rozum uzwojenie pierwotne powinno mieć większy opór, niż pierwotne, więc na 100% jest walnięty transformator, ale wolałbym się upewnić przed zamówieniem takowego.
To jest wzmacniacz z transformatorem pośrodku obudowy, bo podobno były wersje z trafem umieszczonym z boku. Tu jest trafo pośrodku, a po bokach końcówki mocy - w nich wszystkie bezpieczniki sprawne i oryginalne.
Pozdrawiam
To jest wzmacniacz z transformatorem pośrodku obudowy, bo podobno były wersje z trafem umieszczonym z boku. Tu jest trafo pośrodku, a po bokach końcówki mocy - w nich wszystkie bezpieczniki sprawne i oryginalne.
Pozdrawiam