Co zrobić dalej? Po pozytywnym wgraniu w komputer programów PC Suite sciągniętych z portalu Nokii, wszystko stanęło, gdy przyszło do etapu podpinania kabla. Kabel zakupiony został w sklepie internetowym www.erd.pl, o takiej symbolice jak zalecała instrukcja i w dziale Nokii 6103. Mianowicie typ CA-42. Telefon na wyświetlaczu po wtyknięciu kabla informował, że kabel nie kompatybilny, a kreator instalacyjny informował, że nie może znależć jeszcze jakiegoś pliku. Portal Nokii w emailu pisał mi, że oni nie gwarantują dobrej pracy kabli nie produkowanych przez Nokię. Ponoć ich wyroby mają mieć ich znak Logo. Ten kabel nie miał. Nigdzie zresztą na pudełku nie pisze Nokia. Nokia na portalu też sprzedaje kable, ale różnica w cenie trzykrotna. Zaś wywalić kasę i próbować? W czym mogą tkwić błędy i różnice w takich kablach, że nie zaskakują? W ogóle też nie wiem jak ustawić w kreatorze port Com na 1 czy 2, bo ponoć jest to kabel transmisji szeregowej, a wtykany do USB. Proszę o jakąś pomoc, bo koniecznie chcę uruchomić modem w tym telefonie.