logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka amica pa4560a420 mrugająca lampka i uszczel. grzałki.

tomoglajcar 27 Lip 2007 20:14 2841 7
REKLAMA
  • #1 4120672
    tomoglajcar
    Poziom 2  
    mam problem! gdy właczam obojętnie jaki program pralka zalacza sie a pozniej zaczyna co jakis czas 12 mrugac lampka gotowa + swieci ciagle przycisk koniec! dodatkowo nie potrafie skasowac programu

Pkt. 11 regulaminu 'mówi':

W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji.

Zdanie rozpoczynamy wielką literą!
    Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 4120694
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3381
    Sprawdź czy nie ma wody na spodzie pralki - mógł zadziałać czujnik aqua stop.
  • REKLAMA
  • #3 4121001
    tomoglajcar
    Poziom 2  
    tak już wiem! zgadza się! poczytałem w instrukcji! dzięki!
  • REKLAMA
  • #4 4121015
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Wszystko wyjaśnione, temat zamykam!
    Jeśli zaistnieje taka potrzeba, by post został otwarty, proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu/ tematu/ z uzasadnieniem!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #5 4121814
    tomoglajcar
    Poziom 2  
    Nie wiem jak uszczelnić grzałkę z bębnem. Przez "przypadek" wyjąłem grzałkę, potem włożyłem i od tego momentu zaczyna się problem: woda wycieka mi z bębna przez szczelinę przy grzałce. Próbowałem uszczelnić silikonem i nic - dalej wycieka.

Moderowany przez Jaś Kula:

Scaliłem, poprawiłem tytuł i otwarłem.

• REKLAMA
  • #6 4122275
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Uszkodziłeś uszczelkę grzałki teraz musisz kupić nową grzałkę i założyć ponownie( względnie nie dokręciłeś odpowiednio śruby grzałki).Pozdrawiam.
  • #7 4122389
    tomoglajcar
    Poziom 2  
    Przepraszam za naiwne pytanie! Co to jest śruba grzałki???
  • #8 4122653
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3381
    Centralnie na kołnierzu grzałki, jest nakrętka, którą przy wyciąganiu grzałki trzeba popuścić, a po włożeniu dokręcić. Często starą wyciągniętą grzałkę, trudno jest ponownie włożyć, a po udanym montażu, trudno uszczelnić.

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Amica PA4560A420 po uruchomieniu dowolnego programu sygnalizuje problem poprzez 12-krotne miganie lampki "gotowa" oraz ciągłe świecenie przycisku "koniec", a program nie może zostać skasowany. Przyczyną może być aktywacja czujnika Aqua Stop spowodowana obecnością wody na spodzie pralki. Po usunięciu wody problem ustępuje. Dodatkowo, po wyjęciu i ponownym włożeniu grzałki pojawił się wyciek wody przez szczelinę przy grzałce. Próby uszczelnienia silikonem nie przyniosły efektu. Problem wynika z uszkodzonej uszczelki grzałki lub niewłaściwego dokręcenia nakrętki (śruby) mocującej grzałkę do bębna. Nakrętka znajduje się na kołnierzu grzałki i musi być odpowiednio poluzowana przy wyjmowaniu oraz dokręcona przy montażu, co zapewnia szczelność połączenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA