logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie radia Panasonic C8300N w Peugeot 206 bez włączania akumulatora

Heiser 27 Lip 2007 22:54 1832 4
REKLAMA
  • #1 4121217
    Heiser
    Poziom 13  
    Witam

Mam peugeota 206 wraz z tym radyjkiem..wszystko ladnie podlaczylem dziala ale...tylko jak mam wlaczony akumulator...a wiadomo ze tak byc nie moze...:(

nie mam pojecia jak mam zmostkowac kabelki i ktore zeby to wszystko dzialalo bez wlanczania aku..

prosze o pomoc

ps.poprzednie radio to kasset pioneer ke-2910 i wszystko dzialalo tak jak nalezalo...
  • REKLAMA
  • #2 4121293
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Stały plus musisz podłączyć do glównego zasilania. Zazwyczaj jest to przepiecie czerwonego przowodu do zółtego.
  • REKLAMA
  • #3 4121950
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Ha, obawiam się że będzie problem bo w niektórych Peugeotach plus stały znika po kilku minutach po wyjęciu kluczyka. Radziłbym to przebadać w kostce lampką probierczą.

SławeK
  • REKLAMA
  • #4 4121983
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    W Peugeotach plus ACC powiązany jest z drzwiami i kluczykiem w stacyjce, jak wyłączysz stacyjkę (a drzwi będą otwarte) to radio jeszcze gra, natomiast po zamknięciu drzwi po chwili się wyłączy, i odwrotnie po otworzeniu drzwi radio się załącza, jeśli zamkniemy drzwi i nie przekręcimy kluczyka to radio się po chwili wyłącza. Tak więc żeby ustalić stały plus, to trzeba podłączyć żarówkę zamknąć drzwi wyłączyć stacyjkę i po chwili się okaże który jest plusem stałym BUP a który ACC.
  • #5 4124139
    Heiser
    Poziom 13  
    hmm...zobacze co da sie zrobic w poniedzialek z tym...ale jak stary pionek chodzil bez zadnych problemow to i te radyjko moze

pozdr i thx za pomoc panowie
REKLAMA