logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra - Program DloadX - hasło

SPartys 28 Lip 2007 18:41 40124 14
  • #1 4123430
    SPartys
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam, mam prośbę o info. , którego nie znalazłem "szukając" . Kupiłem Integrę 128 i zanim jeszcze przeprowadzę montaż chciałem uruchomić program DloadX , na sucho na kompie. Program na wejściu prosi o hasło , którego nie mogę doszukać się w instrukcjach. Czy jest możliwe odpalenie w taki sposób programu i czy hasło jest uniwersalne?
    Dzięki z góry za wsparcie.
    SPartys
  • #3 4123531
    gigi-44
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    To instrukcja instalatora opis zaczyna się od strony 28
    Załączniki:
    • integra_pdload.pdf (789.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 4123539
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4123566
    gigi-44
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    Niektórym trzeba podsunąć pod sam nos, ok zawaliłem!Ale to z nudów!
  • #6 4123570
    SPartys
    Poziom 11  
    norbert.s. napisał:
    gigi-44, przecież to jest na stronie satela, a przy zakupie każdej płyty dostajesz koplet instrukcji i płytkę. Czyżbyśmy byli w przedszkolu?

Dzięki za reakcję .
    Na stronie 28 jest hasło serwisowe do wpisania w manipulatorze , a nie w programie DloadX na kompie , który nie jest podłączony do centralki. Wpisywanie kombinacji ze strony 28 jest nieskuteczne.

norbercie.s : Z całym szacunkiem , istotnie jestem nowy na forum , ale czy przywalisz dziś każdemu , bo masz tak duże parcie na zamkniętą grupę. Sorry
  • #7 4123589
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 4123628
    SPartys
    Poziom 11  
    norbert.s. napisał:
    SPartys napisał:
    Z całym szacunkiem , istotnie jestem nowy na forum , ale czy przywalisz dziś każdemu , bo masz tak duże parcie na zamkniętą grupę. Sorry
    Nie, ale w moim zwyczaju jest pięć razy przeczytać, zanim zapytam...

Hasło to 1234

Bardzo dziękuję . Działa.
    Czytałem więcej niż 5 razy , a teraz dodatkowo przeszukałem pliki z instrukcjami w pdf i takie hasło nie występuje.

Ale dość pyskowania. Jeszcze raz dzięki za info.
  • #9 4123673
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 4124397
    cwq
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    A tak żeby było zabawniej jak się nie zmienia hasła w programie DloadX to wystarczy wcisnąć ENTER i pojawia się napis "Hasło producenta: 1234"
  • #11 4124517
    s6spn6
    Poziom 24  
    Ocena: 34
    DLATEGO SYSTEMAMI ALARMOWYMI POWINNI ZAJMOWAC SIE INSTALATORZY NIE LAIKI ;p
  • #12 4130318
    SPartys
    Poziom 11  
    s6spn6 napisał:
    DLATEGO SYSTEMAMI ALARMOWYMI POWINNI ZAJMOWAC SIE INSTALATORZY NIE LAIKI ;p

Witam kolegę, podobnie jak ja praktycznie nowego na forum.
    Biorąc pod uwagę powyższą odp. i kolejną poniższą zamieszczoną przez Ciebie w temacie zamkniętego forum już nic nie rozumiem.

s6spn6 napisał:
    CENTURION_ALARMY napisał:
    Po zatym rozdzieliłbym samochodówkę i stacjonarkę.

Jestem tez ZA ;)

Dodano po 13 [minuty]:

Jeśli mogę sie wypowiedzieć... Bo jestem Świeży na forum

Tak jak ktoś wyżej napisał forum jest dla osób które się zajmują hobbystycznie lub nowatorsko bo nie każdy przechodzi od razu szereg szkoleń i dostaje licencje zabezpieczenia technicznego wraz z zakupem swojej pierwszej centrali (mogę powiedzieć to o sobie nie mam zdanego szkolenia ani licencji i niedostane jej bo nie mam zawodu elektronika ipt. Bo mamy chore przepisy w Państwie Polskim) a zajmuje się bezpieczeństwem w pewnej ilości banków z tego powodu ze Szefostwo ceni mnie za umiejętności a nie za papierek czy szkolenie wiec moim zdaniem Jakieś Rozgraniczenie powinno być na Forum dla Ludzie którzy z systemami alarmowymi maja do czynienia pierwszy Raz a osobami którzy SA zawodowymi doświadczonymi instalatorami
    Bo tak naprawdę oni udzielają szczegółowych odpowiedzi i śluzą pomoc ale nie zapominajmy ze i oni czasami spotykają się z rzeczami które są nawet i dla wyszkolonego Technika rzeczą Skomplikowana i nie wyjaśniana Chodzi ażby Bardziej Skomplikowane Programowanie Lub Usterki (albo jak zdjąć kod instalatora (zablokowany programowo)z central DSC nie wysyłając ich do Serwisu i plącąc Kasę)
    Albo jak zrobić ulepszenie central i albo jakie dodatki powinna mieć centrala lub jakie są bledy w centralach lub jaki sprzęt jest nowy i polecany

Czy hobbyści mają prawo zajmować się alarmami i wymieniać wiedzą czy nie?
    Pozdrawiam
  • #13 4130398
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #14 4130702
    SPartys
    Poziom 11  
    Cieszy mnie , że jest szansa , aby hobbyści majsterkowali i poszukiwali wsparcia u innych. Tak jest w moim przypadku , jak popatrzysz wyżej zadałem pytanie o hasło , którego nie mogłem odszukać w instrukcjach. I po tym pytaniu rozpętał się wątek , aby alarmami zajmowali się zawodowcy ... a niech się zajmują tylko niech również dadzą prawo do funkcjonowania hobbystom we własnych domach, gdyż nigdzie nie napisałem , że zajmuję się tym zawodowo.
    Pozdrawiam
  • #15 4130769
    s6spn6
    Poziom 24  
    Ocena: 34
    SPartys Przepraszam za moja wypowiedz była niestosowna i nie na Miejscu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada centralę alarmową Integra 128 i chciał uruchomić program DloadX na komputerze bez podłączania centralki. Program wymagał hasła, które nie było dostępne w instrukcjach. W dyskusji ustalono, że domyślne hasło do programu DloadX to "1234". Hasło to nie jest podane w standardowych dokumentacjach PDF, ale pojawia się na dołączonej płycie instalacyjnej lub po naciśnięciu ENTER bez zmiany hasła w programie. Poruszono również kwestie dotyczące uprawnień hobbystów do samodzielnej instalacji i konfiguracji systemów alarmowych, podkreślając, że działalność zarobkowa powinna być prowadzona przez licencjonowanych instalatorów ze względu na odpowiedzialność prawną. Jednak hobbyści mają prawo do samodzielnej pracy i wymiany wiedzy na forach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA